Gaziantep programı kapsamında SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nu ziyaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “200 milyar dolarlık ihracata Gaziantep ile birlikte yürüyoruz. İhracatçılar her ay rekorlara imza atıyor." dedi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Konukoğlu ise, ihracatın “milli görev” kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek, “İhracatımızı artırmak için hep birlikte çaba göstermeliyiz. İyi ihracatçı reddedilmekten korkmaz, şansını sürekli yeniler" ifadelerini kullandı.

BAŞARILARINDAN ÖTÜRÜ KUTLADI

Gaziantep programında Türkiye’nin önde gelen ihracatçı şirketlerine ziyaretlerde bulunan Gülle, GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci ve TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ile Sanko Tekstil tesislerini gezdi, incelemeler yaptı.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu’ndan tesislere ilişkin bilgiler alan Gülle, OSB’de çeşitli firmaları da ziyaret etti, başarılarından dolayı bölge ihracatçılarını tebrik etti.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, TİM Başkanı Gülle’ye, bölgenin dış satımı, birlik faaliyetleri, Doku Kumaş Tasarım Yarışması ve tekstil sektörüyle ilgili bilgiler paylaştı.

"ZOR AMA PES ETMEMEK GEREKİYOR"

Firmalarının yaklaşık 14 bin çalışanıyla dış satıma katkı sağladığını belirten Konukoğlu, şirketler için olduğu kadar ülkeler açısından da dış satımın öneminin bilhassa Covid-19 pandemi döneminde çok daha iyi anlaşıldığına dikkat çekti.

Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da ürün satışının zorluğundan bahseden Konukoğlu, zorluklarına rağmen asla pes edilmemesi gerektiğini söyledi ve ekledi: "Firmalarla bin sefer konuşursun, bir kere mal satarsın. ‘Üç kere konuştum ama olmadı’ diyerek vazgeçerseniz sadece o ürünü satamamakla kalmaz, belki de uzun yıllar çalışabileceğiniz pazarı kaybedersiniz." dedi.

İyi bir satıcının hiçbir zaman reddedilmekten çekinmeyeceğini ve reddedilmeyi işinin doğal süreci olarak göreceğini kaydeden Konukoğlu, Türkiye'nin dış satımının çok iyi durumda olduğunu, savunma sanayinde iyi bir ivmenin yakalandığını söyleyerek, başarılarından dolayı sektör temsilcilerini kutladı.

"4,5 AYDA YÜZDE 36,3'LÜK ARTIŞ SAĞLADI"

İş dünyasında dürüstlüğün ve çok çalışmasının önemini vurgulayan Konukoğlu, babası Sani Konukoğlu'nun 'İşin hilesi dürüstlüktür' sözünü aile olarak prensip edindiklerini ve "Hileyle değil, dürüst olursanız para kazanabilirsiniz. Yanlış yollar, para, zaman ve itibar kaybettirir" diyerek sözlerini tamamladı.

TİM Başkanı İsmail Gülle ise Türkiye’nin en fazla ihracat yapan beşinci kenti olan G. Antep’in 4,5 aydaki ihracatının, 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 36,3 artışla 3,5 milyar doları geçerek önemli bir başarıya imza attığına dikkat çekti.

Gülle, kentin 2021 yılında dış satımda 9 milyar doların da üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmasını beklediklerini dile getirdi.

"DAHA BÜYÜK HEDEFLERE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ"

Gerek üretim gerek istihdam gerekse katma değer oluşturarak dış satımın artmasında ve Türkiye'nin geleceğe doğru ilerlemesinde bölgenin ve bilhassa şehrin öneminin altını çizen Gülle, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Yıllık ihracat hedefimiz olan 184 milyar dolardan çok daha yüksek rakamlara, 200 milyar dolarlara Gaziantep’imizle birlikte, yakın zamanda ulaşacağız. Tüm bu başarıların arkasında, büyük bir emek yatıyor. Türk ihracatçısı, pandemi sebebiyle küresel ticarette yaşanan daralmaya rağmen her ay yeni rekorlar kırarak tarihi başarılara imza atıyor. Olağandışı şartlara hızla uyum sağlayarak ihracatta V tipi toparlanmayı gerçekleştiren ihracat ailesi, 218 ülke ve bölgede Türk bayrağını dalgalandırdı. 2021’in ilk dört ayında dış satım, yüzde 33,1’lik artışla 68 milyar 752 milyon dolara ulaştı.”