Küresel ölçekte dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte, işletmeler ERP çözümlerinden daha çevik, daha erişilebilir ve daha kullanıcı dostu sistemler talep ediyor. Bu talep doğrultusunda ERP yazılımlarında bulut mimarisi ve arayüz dönüşümleri, şirketlerin teknoloji yatırımlarının merkezine yerleşti. Küresel ERP pazar büyüklüğü 59,5 milyar dolar olup, 2030’a kadar yüzde 11’lik yıllık büyüme ile 123,41 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 2024 yılında bulut tabanlı ERP çözümlerinin benimsenmesi de hızla arttı. Küresel bulut ERP pazarı 2025’te 40,5 milyar dolara ulaşacak. Bulut tabanlı ERP, her cihazdan, her yerden erişim sağlıyor. Yapay zekâ pazarı ise 2024’te 305,9 milyar doları geçerken, 2030’da ise 1,81 trilyon dolara ulaşacak.
ERP'DE BULUT TRENDİ HIZ KAZANIYOR
IAS CKO’su Celal Bilgin, ERP’de yükselen trendin bulut tabanlı çözümler olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "2024 yılında ERP’nin en önemli gelişmesi bulut tarafında yaşandı. 2024 yılında bulut tabanlı ERP çözümlerinin benimsenmesi hızla arttı ve 2024 ve sonrasında daha da artması bekleniyor. ERP yazılımı söz konusu olduğunda, bulut tabanlı yaklaşım işletmelerin her cihazdan, her yerden, her zaman erişmesini sağlamasıyla öne çıktı. Ayrıca bulut tabanlı ERP yazılımları ölçeklenebilirlik, esneklik ve maliyet etkinliği sunuyor. IAS olarak bizler de çözümlerimizin, daha yüksek oranda bulut üzerinden kullanılması konusunda çalışmalar yürüteceğiz."
IAS'ın sunduğu Canias ERP, birçok dünya standardı çözümünü kullanıcılarına sunarken, bir yandan daha esnek ve çevik olması için tasarlandı. Günümüz dünyasında değişime hızlı adapte olmak hayat kalma şartlarından birisi haline geldi. Dijital dünyanın ihtiyaçlarına değişimine adapte olmak her geçen gün daha önemli hale geliyor. Bu nedenle IAS'ın sunduğu çözümler, müşterilerinin hayatta kalması, rekabet koşullarında avantaj sağlaması için çok büyük bir etki yaratıyor.
KULLANICI DENEYİMİ ÖN PLANA ÇIKIYOR
Bilgin, ERP çözümlerinin en çok eleştiri alan yanlarından birinin kullanıcı deneyimi ve arayüz olduğunu söyleyerek bilgilendirmesine şöyle devam ediyor: "Bu yüzden ERP üreticilerinin son yıllarda üzerinde en çok odaklandıkları alanlardan biri de bu oluyor. İş akışlarını basitleştirmeyi ve görsel panolar sunarak yazılımı daha sezgisel hale getirmeyi hedefleyen üreticiler, ERP başlığının daha da güçlenerek kullanıcı dostu olmasını sağladı. IAS olarak bizler de yaptığımız arayüz çalışmaları ile tüm uygulamalarımızın daha kullanıcı dostu bir arayüz ile sunulması için çabaladık. Bu çalışmalarımız 2025 yılında da müşterilerimizden aldığımız geri beslemeler ile ivme kazanacak."