Çevre dostu ve enerji tasarruflu özellikleriyle ısı pompaları, son yıllarda popülerlik kazanıyor. Geleneksel ısıtma sistemlerine göre daha az enerji tüketen bu sistemler, çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkı sağlıyor. Fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltarak, karbon ayak izini minimuma indiren ısı pompaları, kullanıcılara ısıtma, soğutma ve su ısıtma imkanlarını tek bir cihazla sunuyor.

ÜÇ FARKLI İHTİYACA TEK CİHAZ

Isı pompalarının sağladığı enerji tasarrufuyla birlikte sunduğu konfora dikkat çeken DemirDöküm CEO'su Alper Avdel; "Farklı ihtiyaçlar için farklı cihazlar satın almak yerine tek bir cihaz, ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını karşılayabiliyor. Konutlardan iş yerlerine, ticari binalardan sanayi tesislerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan ısı pompaları bacasız olmaları sebebiyle çalışırken atık gaz oluşturmuyorlar ve kullanımları son derece basit. Elektrikle çalıştığı için sadece ısı pompasını çalıştırarak istenilen ısı konforuna hızla ulaşmak mümkün. 1 birim elektrik tüketimine karşılık 5 birim enerji elde etme kabiliyeti sunan cihazların bakım ve temizlik gereksinimi, kazan ve kombi sistemlere göre çok daha düşük" açıklamasını yaptı.

“2026 İlk Çeyrekte İlk Büyük Ölçekli Depolamalar Devreye Alınmaya Başlanır" “2026 İlk Çeyrekte İlk Büyük Ölçekli Depolamalar Devreye Alınmaya Başlanır"

“PAZARIN HIZLI BİR BÜYÜME GÖSTERECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUZ”

Isı pompalarının kullanımına yönelik bilgi paylaşımında bulunan DemirDöküm CEO'su Avdel, "Avrupa’da 1,5 milyon adet hacme ulaşan ısı pompası pazarı Türkiye’de son yıllarda önemli bir büyüme göstererek 15 bin adetlere ulaştı. Pazarın önümüzdeki dönemde hızlı bir büyüme göstereceğini ve hacminin önemli ölçüde artacağını öngörüyoruz. Türkiye enerji hedefleri doğrultusunda pazarda yaygın olarak kullanılan yüksek verimli kombilerin yanı sıra ısı pompası pazarının da gelişmesi enerji çeşitliliği politikasının desteklenmesi açısından da önemli olacak” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi