Haber: Murat Tanık

Akıllı ve sürdürülebilir raylı sistemler alanında faaliyet gösteren Alstom, Bursa’da bulunan Duray Ulaşım Sistemleri’ni bünyesine katarak Türkiye'deki yatırımlarını bir adım daha ileriye taşıdı. 200’ü aşkın çalışanıyla faaliyetlerine başlayan yeni Alstom İleri Endüstri Merkezi, kritik önem arz eden raylı ulaşım komponentleri üretecek. Sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen Alstom, Türkiye'deki nitelikli insan kaynağına yatırım yapıyor.

"DEMİRYOLU ÇÖZÜMLERİ ALANINDA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ."

Alstom Türkiye Genel Müdürü Kerem Bugay, “Demiryolu çözümleri alanında 70 yılı aşkın süredir ülkemizin güvenilir bir çözüm ortağı olarak ülkemize, sektörümüze ve toplumumuza yatırım yapmaya devam ediyoruz. 2023 yılında Alstom Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'ni faaliyete geçirerek ülkemizdeki uzun vadeli yatırım planımızı başlattık. Şimdi ise Bursa'daki yeni İleri Endüstri Merkezimiz ile Türkiye'ye yatırım yapma ve ülkemizin modern raylı sistem hedeflerine katkıda bulunma kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Avrupa'daki büyük demiryolu projelerine hizmet verme deneyimimizle gelecekte, Bursa’daki merkezimizin faaliyetlerini ülkemizin gereksinim ve hedeflerine uyum sağlayacak şekilde genişletmeye hazırız” diye konuştu.

Küresel Pazardaki Rekabet Gücünü Güçlendirecek Yatırım Küresel Pazardaki Rekabet Gücünü Güçlendirecek Yatırım

“ENDÜSTRİYEL KAPASİTEMİZİ VE İŞ GÜCÜMÜZÜ İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ”

Merkezin Genel Müdürü Nazlı Zengin ise “Bu yeni yatırım ile Türkiye’yi Alstom’un projeleri için bir komponent üretim üssü haline getirmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Önümüzdeki dönemde fabrikamızı kademeli olarak geliştirerek endüstriyel kapasitemizi ve işgücümüzü iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bursa'daki bu yeni Alstom fabrikası, şirketin sürdürülebilir raylı sistemleri daha da ileriye taşıma ve Türkiye'deki demiryolu altyapısının gelişimine katkıda bulunma yönünde gösterdiği kararlılığı simgeleyen önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Alstom bu yatırım sayesinde, yalnızca Türkiye’nin demiryolu alanındaki kabiliyetlerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda yerel yeteneklerin yetişmesine de destek sağlıyor.” dedi.
 

Editör: Ayşete Yavaş