Kodlama ve markalama alanında hizmet veren Teknosin, endüstriyel ortamlarda izlenebilirliği en iyi şekilde sağlamak için uygun cihazları seçmek, tedarik etmek, devreye almak ve uzun yıllar boyunca problemsiz şekilde çalışmasını sağlamayı amaçlıyor. Teknosin Kodlama Sistemleri Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Ünsal, “Endüstriyel kodlama ve markalama işini ürünlerin üzerine mürekkep püskürterek, etiket yapıştırarak veya lazer, nokta vuruşlu gibi teknolojiler ile ürün üzerine yazı yazarak ya da kendi ifademiz ile “iz bırakarak” gerçekleştiriyoruz. Örneğin bir üretim bandının yanına kurulmuş inkjet yazıcı, banttan geçen ürünlerin üzerine noktacık şeklinde mürekkep püskürterek üretim tarihi, son kullanma tarihi, lot numarası gibi bilgileri, bandın hızına göre kendini otomatik ayarlayarak kusursuz bir şekilde yazabilmektedir. Makinalarımızın büyük bir bölümü iz bırakma işini tam otomatik olarak, insan müdahalesine ihtiyaç olmadan yapmaktadır. Bu bağlamda üretim mantığı olarak robotlu sistemler ile örtüşmekteyiz.” ifadelerini kullandı.    

“ÜRETİM VE İZLENEBİLİRLİK GEREKEN HER SEKTÖRDE VARIZ”

Şirket olarak sektörel odaklanma konusunu çok önemsediklerini, satış yapılanmalarını bu doğrultuda kurduklarını belirten Ünsal, “Satış temsilcilerimiz sadece kendi sektörlerindeki müşteriler ile ilgilenirler ve bu konularda uzman hale gelirler. Örneğin Ağaç Ürünleri sektöründe veya İçecek sektöründe kullanılan kodlama teknolojileri, bu sektörlerin ihtiyaçları, sıkıntıları, çözümleri bir müşteride ne ise diğer müşteriler için de hemen hemen aynıdır. Burada biriken uzmanlık ile Türkiye’de kırkın üzerinde sektöre odaklanmış bir biçimde hizmet vermekteyiz. Bu kadar geniş bir alanda müşterilerin ihtiyaçlarını doğru anlayabilmek ve onlara doğru çözümleri sunabilmek için zaten belli bir birikim edinmek zorundasınız. Üretim olan ve izlenebilirlik gereken her sektörde var olduğumuzu söyleyebiliriz.” diye konuştu.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET

ZİRVE’DE NELER SERGİLEYECEK? 

Robot Yatırımları Zirvesi’ne partner firmaları Ar-Ge Otomasyon ile birlikte katılacaklarını ifade eden Ünsal, Otomotiv sektöründe sıklıkla kullanılan robotlu sistemlerin, kodlama teknolojileri ile nasıl ortak çalıştığını gösteren bir demo hazırladık. Ayrıca Teknoprint markamız ile kendi tasarımımız ve üretimimiz olan yaz-yapıştır otomatik etiketleme makinesi ürün gamımızdan bir modeli ziyaretçilere tanıtmak amacıyla orada sergileyeceğiz.”