Eve İş Götürme programına konuk olan İDA Proses Proje ve Teknik Servisler Direktörü Murat Ağaçdiken, covid-19 salgını süreci ile birlikte siber güvenlik sektöründe nelerin değiştiğini Endüstri Radyo’da anlattı.

SİBER GÜVENLİK KAVRAMINA ÖNEM ARTTI

Covid-19 salgınının yayılma hızı ve ortaya çıkardığı yeni normal kavramları ile artık şirketler çalışanlarını evden çalışmaya teşvik etmeye başladılar diyen Ağaçdiken, uzaktan çalışma modelinin hızlıca yapılmasından dolayı bilgi sistemleri risklerinin çok fazla değerlendirilmeden harekete geçildiğini belirtti.

Bu durumların siber suçlular için fırst oluşturduğunu söyleyen Ağaçdiken, “Kişisel ve şirket gizli bilgilerine ulaşmak için bu krizi fırsata çevirmeye başladılar. İnsanlar bunları duydukça kendilerini daha savunmasız hissetmeye başladı. Dolayısıyla siber güvenlik kavramına ve bu sektöre ilgileri arttı.” dedi.

VERİLERİ KORUMAK GÖREV OLMALI

Siber vatan konusunda da değerlendirmede bulunan Ağaçdiken, “Globalleşen dünya ve birbirine bağlı networklerle herkesin mutlaka en az bir akıllı cihazının olduğu bugünlerde bizim mutlaka bu siber duvarı örüyor olmamız lazım. Güvenlik anlamında bunu kurmamız gerekiyor çünkü artık günümüzde en önemli silah veri. Ne kadar çok veriye sahip olursanız o kadar da güçleniyorsunuz. Gerek kişisel, şirket gerekse devletlerin verileri çok kıymetli. Bunu koruyabilmek ve yanlış kişilerin eline geçmesini engellemek görevimiz olmalı.” ifadelerini kullandı.