Eve İş Götürme programına konuk olan Yazar Göksel Bekmezci, Sözün Büyüsü kitabı üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

KALPTEN VERİLEN SİPARİŞ

Müjdat Gezen Sanat Merkez’inde metin incelemeleri üzerine dersler verirken karakterlerin bir kelime üzerine davranışlarını gözlemlediğini belirten Bekmezci, “Bir kelimeyi değiştirdiğimde acaba hayatımda da gerçekten bir değişiklik olacak mı diye gözlemlediğim de gerçekten muazzam bir dönüşüm başladı. Ancak bu tabii ki kafayla verilen bir sipariş değil kalple verilen bir sipariş olmalı. Diğer türlü bir pazarlık alanı da oluşuyor. Yani ben bunu yaparsam hayatta bunu yapardı yerine ben kalpten ne yaparsam hayat ne yapar durumu oluşmalı.” dedi.

Kelime Atölyesi’nde dersler verdiğini ve insanlardan iyi bir katılım aldığını söyleyen Pekmezci,  yavaş yavaş geri dönüşler gelmeye başladığını ve çalışmalarının bu şekilde devam ederek kitabı 3 seride tamamlayacağını kaydetti.

GÜNDELİK YAŞAMDA KULLANILAN KELİMELER

Farkındalığı arttırmak üzerine bir niyete girildiğinde bir talebin talebisi de olmak gerektiğini aksi halde içinde bulunulan durumun bir yüke döneceğini söyleyen Pekmezci, “Fark kelimesi firakla aynı kökten gelir, ayrılmak ve uzaklaşmak demektir. Haliyle ayrılmak kişinin geçmişi ve bugünkü haliyle arasına mesafe koyabilmeyi göze almak demektir. Çözmek ve çözümlemek arasındaki farkı ise şöyle açıklayabilirim; biz hep bir şeyleri daha iyi yapmak istiyorsak çok çalışmak inancı ile büyüdük. Oysa, çözmek ile çözümlemek arasındaki fark da tıpkı iyileşmekle şifalanmak gibidir. Çözmek de bir hareketlilik vardır çözümlemek de ise programlama bilinçaltında neden oluştu sorusunu sormak olarak tanımlayabiliriz.” dedi.

Pekmezci, sözün büyüsü derken, gündelik yaşamda kullanılan kelimelerin ne kadar farkındayız, bilincindeyiz ve ardından idrak edebileceğimiz seviyeye erişebiliriz konusunun da önemli olduğunu vurguladı.