Reel Piyasalar programına konuk olan Keiretsu Forum Türkiye  Genel Müdürü Duygu Eren, melek yatırım almanın püf noktalarını ST Endüstri Radyoda anlattı.

Keiretsu Forum Türkiye olarak bu sene yatırım rekoru kırdıklarını ve kendi yatırım ortalamalarının Keiretsu’nun kurulduğu 2012 yılından bu yana iki katı bir yatırımla seneyi kapattıklarını belirten Eren, bunun en önemli sebeplerinden birinin dünyadaki iş kültüründe konvansiyonel ekonomideki insanların artık Start-Up ile beraber işbirliği yaparak problemlerini çözmeye başlamalarının olduğunu ifade etti.

YURT DIŞINDAN YATIRIM ALMAK İVMEYİ HIZLANDIRDI

Start-up’ın en önemli özelliğinin hızlı ve çevik bir yapıya sahip olmak olduğunu vurgulayan Eren, korona virüsünün görüldüğü Mart ayında Türkiye’de kuluçka merkezlerinden maske, eldiven ve solüsyon haberlerinin geldiğini belirtti. Eren,” Hem bu haberlerin gelmesi hem de Türkiye'den ilk unicorn olan Peak Games'in çıkması ve bununla beraber Start-up’ların değer kazanıp yurt dışından da yatırım almaları ivmeyi hızlandırdı.” dedi.

GELECEĞİ TASARLAYANLARLA MELEK YATIRIMCILARI BİR ARAYA GETİRİYORUZ

Eren,” Biz aslında sadece melek yatırımcılar ile Start-up’ları bir araya getiren dünyanın en büyük melek yatırım ağı değiliz. Aynı zamanda geleceği tasarlayanlar ile melek yatırımcıları bir araya getiriyoruz ve onlara yatırım yaptırıyoruz. Bugünlerde özellikle şu son 6 ayda dünyadaki hareketlenmeler ile beraber bence bunun kıymeti iyice anlaşıldı.” ifadelerini kullandı.

ŞİRKET FATURA KESTİKTEN SONRA MELEK YATIRIMCI AĞINA BAŞVURMALI

Keiretsu Forum olarak yalnızca ilk faturasını kesmiş ve artık ciro üretmeye başlamış girişimlere yatırım yaptıklarını belirten Eren, ciro üreten girişimin bir yıllık veya 5 aylık olmasının önemli olmadığını ifade etti. Eren, bunun dışındaki girişimleri de kuluçka merkezlerine yönlendirdiklerini belirtti.

Eren, “Girişimcinin bir fikri var. Bunu gidip ön kuluçkada geliştirebilir. Daha sonra o fikir şirketleşme aşamasına geldiğinde hızlandırma programlarına katılabilirler. Şirketleşip fatura kesmeye başladıktan sonra da bizim gibi melek yatırımcı ağlarına başvurmaları en mantıklısı olacaktır.” dedi.
Sürecin bu şekilde işlemesinin daha doğru olduğunu belirten Eren, kişilerin girişimcilik ekosistemini hem yakından tanımak hem de orada bir network edinmek anlamında daha iyi olacağını sözlerine ekledi.