Etekteki Taşlar programına konuk olan Eğitmen ve Danışman Zafer Düztepe, asansör konuşmaları üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Asansör konuşması kavramının tarihini anlatarak söze başlayan Düztepe, şunları belirtti:

“1990’lı yıllarda faaliyet gösteren 2 eski gazeteci var. Bunlardan birisi ünlü bir derginin editörü, bir tanesi de yayın yönetmeni olarak çalışıyor. Yayın yönetmeni çok hareketli bir insan ve sürekli dergi içinde hareket ediyor. Editör de bu yayın yönetmenine yeni fikirler sunmaya çalışıyor fakat yeterince uzun süre sabit durmadığı için yayın yönetmeni, onunla hareket halindeyken asansör yolculuğu yaptıkları sıralarda ona fikirlerini anlatıyor. asansör konuşmaları da buradan çıkıyor. “ dedi.

Asansör cümlesinin ortalama 1 dakika sürmesi gerekiyor diyen Düztepe, bu cümlenin bir fikir, düşünce hatta kişinin kendini tanıtması ile ilgili bir cümle olduğunu belirtti.

İYİ BİR KONUŞMA İÇİN NELER YAPILMALI?

İyi bir asansör konuşmasının nasıl olması gerektiği üzerine bilgiler veren Düztepe, şunları söyledi:

“Siz kimsiniz, ne yapıyorsunuz, uzmanlık veya ilgi alanlarınız nedir, sizi diğer insanlardan ayıran şey nedir, sizi yaptığınız işte katma değer olarak farklılaştıran nedir bu soruların cevaplarına yer vererek, bir de yaptığınız işlerle ilgili küçük bir hikayeniz varsa onu da konuşma içerisine ekleyerek iyi bir asansör konuşması yapabilirsiniz.” dedi.

Düztepe, burada önemli olanın karşı tarafı net ve doğru bir şekilde anlatılanları anlaması olduğunun da altını çizdi.

Yeni normal ile birlikte asansör konuşmalarının da dijital ortamda yapılmaya başlandığını söyleyen Düztepe, ortam nasıl olursa olsun kurulan cümlenin ses tonu ve mimiklerle uyum içinde olması gerektiğini de vurguladı.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.