Vestel Elektronik, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nin verdiği Ar-Ge Merkezleri Ödülleri'nde birincilik ödülüne layık görüldü.

BAKAN VARANK'IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Firma, Ar-Ge merkezleri arasında ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliğinden personel istihdamına, proje kapasitesinden harcama yoğunluğuna kadar birçok kriterin değerlendirildiği yarışmada elektronik sektöründe 250 ve üzerinde Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge merkezleri kategorisinde birincilikle ödüllendirildi.

Düzenlenen törende Vestel Elektronik Genel Müdürü İsmail Murat Sarpel birincilik ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

"TÜRKİYE'YE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ödül hakkında açıklamalarda bulunan firmanın Genel Müdürü Sarpel, Vestel’in uluslararası standartlardaki üretim kalitesinin ardında Ar-Ge vizyonunun bulunduğuna dikkat çekti.

Beyaz eşya ve televizyon üreticisi olmanın ötesinde global bir teknoloji şirketi olduklarını belirten Sarpel, Ar-Ge'nin her zaman faaliyetlerinin odağında bulunduğunu söyledi. Her sene cirolarının yüzde 2'sini araştırma geliştirmeye ayırdıklarını kaydeden Sarpel, "Türkiye’de en çok Ar-Ge harcaması yapan 10 şirketten biriyiz. Dünya pazarlarına sunduğumuz yenilikçi ürün ve servisleri, bilgi ve teknolojiye yatırım yaptığımız 8 Ar-Ge Merkezi ve bin 500 kişilik dev ekibimiz sayesinde gerçekleştiriyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından verilen bu kıymetli ödülle başarımızı ikinci kez taçlandırmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Sarpel, teknolojiye yön veren firma misyonuyla Türkiye'ye değer katmayı sürdüreceklerini dile getirerek sözlerine son verdi.
 

ENDÜSTRİYEL OTOMASYONDA REKABET ÖNCESİ İŞ BİRLİĞİ ÇAĞI ENDÜSTRİYEL OTOMASYONDA REKABET ÖNCESİ İŞ BİRLİĞİ ÇAĞI