On yıllarca kullanılmış olan barkod teknolojisi günümüzde de tüm geçerliliğini koruyor. Ekonomik ve esnek tanımlama teknolojisine sahip barkodlar, yıllar boyunca sürekli olarak geliştirildi. Bugün 1D kodların yanı sıra Veri Matrisi kodu gibi 2D kodları her yerde görmek mümkün olup, barkodlar; üretim, işleme, lojistik ve izlenebilirlik başta olmak üzere birçok alanda işimizi kolaylaştırıyor. Gıda ambalajları, ayakkabı kutuları veya cep telefonu pilleri gibi tüketici ürünlerine ek olarak ilaç, tıp, elektrik, otomotiv ve havacılık endüstrilerinde de yaygın olarak kullanılan barkod teknolojisi çözümleri, uygulama alanları kadar çeşitlilik gösteriyor. Baskı yöntemlerinin ve okuyucuların söz konusu uygulamaya uygun olması gerektiğinden, veri işleme türü de bunlara göre belirlenmiş oluyor. Omron bünyesindeki otomasyon uzmanları, barkod okuyuculardan barkod doğrulama ve akıllı denetim ürünlerine kadar uzanan geniş ürün portföyüyle ve sahip oldukları deneyimle müşterilerine yardımcı olabilir.

ÜRÜN KALİTESİ, UYUMLULUK VE TÜKETİCİ EMNİYETİNİN BİRLİKTE KONTROLÜ

Güvenlik, yükümlülük ve izlenebilirlik unsurları, barkod uygulamasının gerekliliğine dair önemli argümanlardan. Üretim sırasında net bir şekilde tanımlanmaları halinde, üretimden gelen tüm üretim ve ürün verileri, tedarik zinciri boyunca bir veri tabanında yönetilebiliyor, ilgili tüm noktalarda okunarak, gerekirse ek bilgilerle bağlantı sağlanabiliyor. Doğrudan ürün üzerine yazdırma, lazer dağlama ya da nokta vuruşlu markalama şeklinde doğrudan parça işaretleme yöntemleriyle etiket biçiminde uygulanabilmeleri sayesinde barkodlar, tüm ürünler için izlenebilirlik sağlayabiliyor.

İzlenebilirlik, tıp ve ilaç sektöründe özellikle önem arz ederken, son yıllarda, tüm dünya genelinde devletler, üreticiler üzerindeki baskıyı artırmış durumda. Ürünlerin tedarik zinciri boyunca izlenebilmesi adına her bir ambalaja ve tıbbi ürün kabına, makine tarafından okunabilecek kodlar uygulanması şarttır. Böylece, sahte ürünler ve yasa dışı ithalat ve ihracat ürünleri tespit edilebilirler. Ayrıca; otomotiv, tütün, elektronik eşya, gıda, kozmetik ve yapı malzemesi sektörleri gibi diğer sektörlerde de benzer kaygılar mevcuttur. İzlenebilirlik günümüzde tüm sektörlerde kalite güvencesi açısından da önemli rol oynuyor.

BARKOD DOĞRULAMA TEKNOLOJİSİ

Omron'un barkod doğrulama teknolojisi, ISO barkod kalite standardına göre ölçüm yapılmasına imkan sağlayarak, tedarikçilerin barkod kalitesini yasal düzenlemeler veya müşteri ihtiyaçlarıyla uyumlu şekilde güvence altına almasını sağlıyor.

BARKOD OKUMA TEKNOLOJİLERİ

Omron doğrusal kodlar ve 2D semboller yani Veri Matrisi için geniş bir barkod okuyucu ürün yelpazesi ve güçlü görüntü işleme sistemleri sunuyor. Bu ürünler arasında hem yerleşik OEM uygulamalarına yönelik küçük çözümler hem de endüstriyel üretim ortamları için tasarlanan dayanıklı okuyucuları yer alıyor.

SONUÇLARI DEĞERLENDİREREK İLETMEK

Omron tam kapsamlı hizmet sağlayıcısı göreviyle pratik alternatif çözümler sunuyor. Bu çözümler arasında, örneğin, barkod okuyucular ve bir merkezi SQL veri tabanıyla doğrudan iletişim kurabilen entegre veri tabanı arayüzüne sahip yüksek performanslı kontrolörler yer alıyor. Bu çözüm sayesinde kullanıcıların çeşitli entegrasyon noktalarında sürece müdahale etmesine ihtiyaç kalmadan, barkod sistemleri ile ana sunucu arasında kesintisiz haberleşme imkanı bulunuyor.