His Yalıtım markasının başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? Üretiminiz hakkında bilgi verir misiniz?

His Yalıtım, 2011 yılında sektörün geleceğine ilişkin verilerin değerlendirilmesi sonucunda kurulmaya karar verilmiş, taş yünü üretimi yapan ülkelerdeki tesislerin ziyaret edilmesi ve tesisin kime kurulması gerektiği ile ilgili fikir sahibi olunması ardından Alman GRENZEBACH firması ile anahtar teslimi sözleşmesi yapılmıştır. Tesisin kurulması ve deneme üretimlerini müteakip 2014 yılı başında start verilerek üretime başlanmıştır. Bayilerimizle birlikte gelişerek büyümek prensibi ile hareket edilerek, en küçük problemlerde bile bayimizle birlikte çözümler üretmeye devam edilmiş ve edilmektedir. Kalite, çözüm odaklı hareket, satış sonrası hizmet ve zamanında teslimat gibi davranışlarımız sonucu başarı kaçınılmaz olmaktadır.

Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?

40 kg/m3 - 200 kg/m3 arasında her türlü levha, panel, çatı şiltesi ve rabitz telli sanayi şiltesi üretimimiz vardır.

Yakın zamanda bayi toplantısı gerçekleştirdiniz, bu toplantıda hangi konulara değindiniz?

06-09 Şubat 2020 tarihlerinde Kapadokya'da bayi toplantısı gerçekleştirdik. Bir önceki bayi toplantımızda ısı ve su yalıtımı uygulamaları, bu toplantımızda ise sadece ısı yalıtımı detay ve sahadaki uygulamalar hakkında geniş bir seminer düzenledik. Son kullanıcının olumsuz etkilenmemesi adına yapılması gereken uygulamaları anlattık, fabrikalarımızı bayilerimize gezdirdik ve kültür turuna devam ettik.

Isı yalıtımının önemi nedir?

Isı yalıtımının önemi sayılamayacak kadar fazladır, birkaç tanesini belirtmek gerekirse şöyle sıralayabiliriz; Fosil kaynakların tüketiminin ve çevre kirliliğinin azaltılması, yapı ve insan sağlığı, sera gazı salınımının azaltılması, ozon tabakasının korunmasına yardımcı olunması ve küresel ısınmanın artışının dizginlenmesine katkı sunulması gibi faydaları sıralamak mümkündür.

Taşyünü ile yapılan ısı yalıtımı, ısı, ses ve yangın güvenliği için yapılara azımsanmayacak kadar fayda sağlamaktadır. Hem yapı sağlığı hem de insan sağlığı için duvarların nefes alması çok önemlidir. Yalıtım malzemesi olarak taşyünü seçildiğinde, yaşanılan mahallerin sağlıklı nefes alması garanti edilmiş olur. Taşyünü mantolama yapıldığı zaman, doymuş nem sıcak olan iç duvarlardan rahatça geçerek yoğuşmaya neden olmaz.