Kalıp ve iskele ürünleri için tek noktadan hizmet veren tedarikçi konumuyla ürün yelpazesini sürekli genişleten Doka, Nisan ayında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen “Uluslararası İnşaat, Madencilik Makinaları ve Malzemeleri Fuarı - BAUMA 2025’te, en yeni ürünlerini sektör temsilcilerine tanıttı. Fuarda Doka standına gelen ziyaretçiler, iskele grubundan pek çok yenilikçi ürünü inceleme ve deneyimleme imkanı buldu.

30 metrelik İskele Kulesi Kuruldu

Doka, 5 bin 300 metrekareyi aşan geniş sergi alanında, inşaatın çeşitli alanlarından, odak noktasında iskele olan 40'ın üzerinde yeni ürünü sergiledi. Doka standında Doka’nın Ringlock ürünü bileşenleri ve UniKit ağır yük taşıyıcı sistemiyle inşa edilen 30 metrelik simgesel iskele kulesi dikkat çekti.

Bauma Doka Booth Overview (C) Doka

FOTO: Uzak mesafeden görülebilen 30 metre yüksekliğindeki iskele kulesi

“Depreme Dayanıklı Kentler İçin Güçlendirme Şart”
“Depreme Dayanıklı Kentler İçin Güçlendirme Şart”
İçeriği Görüntüle

Bu kule fuarda, görsel bir simge olmanın ötesinde mühendislik yetkinliğinin, modüler entegrasyonun ve Doka'nın iskele alanındaki vizyonununun ifadesi olarak yer aldı. En tepede, tamamen erişilebilir bir ziyaretçi platformunun yer aldığı kule, ziyaretçilere tüm Bauma fuar alanının en muhteşem manzaralarından birini görme olanağı verdi. Katılımcılara bu kuleyle sadece fuara benzersiz bir bakış açısı değil, aynı zamanda iskelenin geleceğine dair gerçek bir bakış açısı da sağlanmış oldu.

Doka CEO’su Robert Hauser: “Tek bir iş ortağı ve planlama süreci ile zamandan tasarruf sunuyoruz”

Müşterilerinin uzun yıllardır güvendiği kalite standartlarıyla her şeyi tek bir çatı altında buluşturuyorduklarını vurgulayan Doka CEO'su Robert Hauser, yeni ürünlerine ilişkin şunları söyledi:

Portrait Robert Hauser╕ Doka

FOTO: Doka CEO'su Robert Hauser

“İnşaat sektörü için entegre kalıp ve iskele çözümlerimiz, tek bir iş ortağı, tek bir planlama süreci ve tek bir lojistik akışı anlamına geliyor. Bu da karmaşıklığı azaltıyor, zaman açısından tasarruf sağlıyor ve özellikle yoğun programlı veya zorlu geometrilere sahip projelerde uygulama açısından kesinliğini artırıyor.”

Hedef; sahadaki işleri daha hızlı, güvenli ve verimli hale getirmek

Doka, Umdasch Group bünyesindeki iştirakleri ve kardeş şirketleriyle birlikte ürünlerini ve yenilikçi çözümlerini tek bir çatı altında sergiliyor. Fuarda ziyaretçiler, endüstriyel sektör ve iskele yüklenicileri için küresel bir iskele çözümleri sağlayıcısı olan Umdasch Group'un kuruluşlarından Umdasch Industrial Solutions'ın yeni faaliyete geçen iskele markası AT-PAC ürünlerini de inceleme imkanı buldular.

Grup şirketlerinin yakın iş birliği içinde olduğunu belirten Robert Hauser, “İnşaat şirketleri bu sayede tüm yenilikçi çözümlerin kendi ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirildiğinden emin olabilirler. Tanıtılan yeni iskele ürün gruplarının her birinin net bir hedefi var; Doka müşterileri için sahadaki işleri daha hızlı, daha güvenli ve daha verimli hale getirmek” diye konuştu.

Çok amaçlı kiriş sistemi MPBS

Doka standında en dikkat çeken yeniliklerden biri, modüler iskele alanında büyük bir adım olan Çok Amaçlı Kiriş Sistemi (MPBS) oldu. O-tipi plakalar için tasarlanan MPBS, pürüzsüz yürüme yüzeyleri, daha az sayıda bileşen gerektiren daha uzun aralıklar sağlıyor ve mevcut halka tipi iskele sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre oluyor.

Gerçek gücü uyumlu olmasında yatan MPBS, büyük konsollardan asma iskelelere ve hatta boru raflarına kadar, stabilite veya montaj hızından ödün vermeden tamamen yeni yapılandırmalar sunuyor.

Bauma Doka Booth (C) Doka

Halka açık erişim, güvenlik için tasarlandı

Doka’nın tanıttığı ürünlerden bir diğer öne çıkan ürün ise yeni Ringlock Halka Açık Merdiven Sistemi Ringlock PAS oldu. Riglock PAS’ın çelik merdivenleri, altyapı projelerini, endüstriyel sahaları veya yoğun yaya trafiğine sahip büyük kamu etkinliklerini güvence altına almak için tasarlandı. Modüler tasarımı sayesinde farklı saha geometrilerine kolayca adapte olabilen Ringlock PAS, Bauma'da 30 metrelik kulenin içinde belirgin bir şekilde yer aldı.

Hibrit verimliliğe sahip esnek cephe iskelesi: Ringlock Hybrid Standart

Doka’nın bir başka yeni ürünü ise cephe ve renovasyon projeleri üzerinde çalışan inşaat şirketlerinin seveceği, çerçeve iskelenin en iyi özelliklerini Ringlock'un uyarlanabilirliği ile harmanlayan yeni Ringlock Hybrid Standard oldu.

Daha hafif, kullanımı daha kolay ve sık düzenlemelerin işin bir parçası olduğu çalışma alanları için tasarlanan bu sistem, ekiplerin güvenlikten veya yük taşıma kapasitesinden ödün vermeden daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor.

Sağlam temeller, daha hızlı montaj için Ringshore

Yeni Ringlock ağır yük taşıma çerçevesi Ringshore ise, her ağır yük taşıma uygulaması için çok yönlü bir çözüm sunuyor. Ringlock geometrisini temel alan ancak verimliliği artırmak için özel olarak tasarlanan bu çerçeve, entegre merdivenler, modüler yükseklik ayarı ve standart Ringlock'a kıyasla işçilik süresini yüzde 30'a kadar kısaltabilen kolaylaştırılmış bir montaj sürecine sahip.