Üretimde hatayı asla kabul etmeyen ilaç sektörü, teknolojiyi en uç noktalarda kullanan alanların başında yer alıyor. Endüstri 4.0 ile paralel gelişen yapay zeka teknolojisi, üreticilerin yapacağı stratejik yatırımlarda da belirleyici rol oynuyor. Gerek Ar-Ge, gerek üretim ortamlarındaki makinalarda kullanılan yazılımlar sayesinde ilaç üreticileri, belirlenen parametrelere uygun olarak, geriye dönük izlenebilirliği sağlayabiliyor. Üretim hatlarında insan faktöründen kaynaklanabilecek hataların da önüne böylece geçmiş oluyorlar.

Bu ay kapak bölümümüzde incelediğimiz ve ülkemizdeki yenilikçi Endüstri 4.0 uygulamalarına yer verdiğimiz ilaç sektöründe, iki ayrı üretim tesisinde onkoloji, steri likit, onkoloji non-steril katı ve non-onkoloji steril likit ürünlerin üretimleri yapan Onko Koçsel İlaçları şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi S. Tuğba Koç ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Bulut teknolojisini HVAC (Heating Ventilaion and Air Conditioning) sistemlerine uygulamaya başlayan OnkoKoçsel İlaçları’nın Yönetim Kurulu Üyesi S. Tuğba Koç, üretimin kalbi sayılabilecek kadar önemli olan ve yaklaşık 14 bin ayrı noktadan izleme-kontrol yapabilen entegre HVAC sistemini buluta taşıyarak; izleme, kontrol ve problem çözme süreçlerini daha etkin hale getirdiklerini söyledi. Röportajla ilgili detaylara ve ayrıca ilaç sektörüne çözüm sunan markalara yine kapak bölümünden ulaşabilirsiniz.

Mayıs sayımızda Endüstri 4.0 dünyasında yaşanan gelişmeleri, yeni çözümleri ve başarılı uygulamaları da ayrıca sizler için derledik. 

***

Ve son olarak bizden iki haber...

Bir yandan karasal yayın ağını genişletmeye devam eden ST Endüstri Radyo, diğer yandan da dijital platformlardaki varlığını artırıyor. Bundan böyle Türkiye’nin ilk ve tek endüstri radyosunu, dijital platformlar Spotify ve iTunes üzerinden de dinleyebileceksiniz.

Virüs salgını nedeniyle iş dünyasının önemli bir bölümünün evinden çalıştığı bugünlerde, biz de ST Dergilerine erişim için abone olma zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Artık dergileri, stendustri.com’dan ücretsiz okuyabileceksiniz