Vodafone, sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla 2025 yılına kadar çevresel ayak izini yarıya indirmek üzere yatırımlarını sürdürüyor. Bu yatırımlar kapsamında Vodafone, Adana’dan sonra İstanbul’da da güneş enerjisi santrali kurdu. Vodafone, Esenyurt Teknoloji Merkezi’nde toplam 3,2 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği çatı tipi güneş enerjisi santraliyle 475 kWp kurulu güce ulaştı. Bu sayede yılda 628 MWh enerji üreterek 318 ton karbon salımının önüne geçecek. Vodafone, merkezden hizmet alan veri merkezi müşterilerinin yüzde 51’ine, bulut müşterilerinin ise %100’üne yenilenebilir enerjiyle servis sağlayacak. 

“GES PROJESİNE 3.2 MİLYON TL YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ” 

Vodafone İstanbul Esenyurt merkezinde güneş enerji santrali projesini hayata geçirdi. Konuyla ilgili düzenlenen online basın toplantısına Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ve Vodafone Türkiye Teknik Bölgeler Direktörü Adem Özdemir katıldı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Süel, “Vodafone olarak, iklim değişikliği konusunda acil önlem alınması gerektiğine ve özellikle şirketlerin operasyonel performansından kaynaklı etkilerin en az düzeye düşürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Çevre üzerindeki etkimizi yarı yarıya azaltmak için çalışıyoruz. Ayrıca herkes için daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma konusunda pozitifiz. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan iklim hedefine odaklanan SKA 13'ü ve temiz enerjiye odaklanan SKA 7'yi destekliyoruz. Sera gazı emisyonlarımızı azaltıyoruz. Yenilenebilir elektrik kaynaklarına geçmek için yatırım gerçekleştiriyoruz. Ayruca enerji verimliliğimizi artırmaya yönelik taahhütlerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz.” dedi.  

HEDEF, YILDA 3 GWH YEŞIL ENERJI ÜRETİMİ
 
Vodafone, önümüzdeki 2 yılda İzmir, Tuzla ve Diyarbakır’daki teknoloji merkezlerinde de güneş enerjisi santrali kuracak. Adana’daki güneş enerjisi projesinin ikinci fazını da tamamlayacak olan Vodafone, toplam 5 ana teknoloji merkezini kapsayan yenilenebilir enerji yatırımlarıyla, 2 MWp kurulu güce ulaşmayı, yıllık yaklaşık 3 GWh yeşil enerji üretmeyi hedefliyor. Ayrıca yılda 1.451 ton karbon salımının önüne geçmeyi planlıyor.