Türkiye, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya ve elektrik üretim miktarını artırmaya devam ediyor. Özellikle rüzgâr enerjisinde yaşanan yeni gelişmeler potansiyelinin artacağının önemli bir göstergesi konumunda. 

TÜRKİYE’NİN TOPLAM POTANSİYELİ 48 BİN MW 

TRT Haber’in haberine göre Türkiye’nin en büyük rüzgar tüneli projesi RÜZGEM tamamlandı ve ODTÜ Bünyesinde kuruldu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı destekli proje ile rüzgar enerjisi alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. ODTÜ'de açılan RÜZGEM'de rüzgar türbinleri konusunda çeşitli testler yapılıyor. 

2023 HEDEFİ 20 BİN MW 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren RÜZGEM Müdürü Prof. Dr. Oğuz Uzol, ''Bir tanesi türbin kanatlarının kanat profil testleri ve aerodinamik özelliklerinin belirlenmesi için kullanılıyor. Başka bir özellik daha küçük türbinlerin direk performans testleri için kullanılıyor. 'Milli rüzgar türbin tasarımı yapmak isteyen kişilere, firmalara da elimizden geldiği kadar hem test açısından hem tasarım uzmanlık açısından destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin rüzgar enerji üretiminde 2023 yılı hedefi, 20 bin MW.” dedi.