Silivri’deki işletmesinde organik süt üretimi gerçekleştiren Saliha Aysun Sökmen, yılda tükettiği elektrik için 120 bin TL fatura ödüyordu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağladığı destekle güneş enerji santrali kurdu. 

“ÇİFTLİĞE ÖNEMLİ BİR YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Saliha Aysun Gökmen ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirdi. İşletmelerin yüz güldüren işler yaptığını belirten Pakdemirli, “İşletmelerimiz yüz güldüren güzel işleri hayata geçiriyor. Kadın girişimci olmanız bizim için çok önemli. Biz dün olduğu gibi bugün de ve yarın da sizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Çiftliğe önemli bir yatırım gerçekleştirildi. Yatırım yapılan 435 bin liranın 217 bin lirasını biz vermişiz hibe tutarı olarak. 20 yıla yakındır da hastalıktan ari işletme sertifikasına sahipmişsiniz. Bundan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

“YATIRIM BEDELİNİN YARISINI BİZ ÖDEYECEĞİZ”

İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca görüşmede hazır bulundu. Projenin detaylarını anlatan Karacak, “Çiftlik, elektrik için yılda 120 bin TL fatura ödüyordu. Hatırı sayılır bu gider, tamamen yenilenebilir enerjiyle doğadan karşılanacak. Güneş enerjisi santrali için 434 bin TL olan yatırım bedelinin 217 bin TL’sini biz ödeyeceğiz” dedi. 

"YILLIK 120 BİN LİRALIK ELEKTRİK GİDERİ SIFIRLANACAK"

Saliha Aysun Sökmen, Bakan Pakdemirli'ye hitaben, "Çok teşekkür ediyorum. Bu işler ekip işleri... Önce ilçe müdürlüğümüzün, sonra il müdürlüğümüz ve Bakanlığımızın destekleri çok kıymetli. Biz çiftlikte 30 kişilik bir ekibiz. Hayali kuran kadın girişimci benim ancak arkamda 30 kişi var. Sizlere de bu konuyu takdir ettiğiniz için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (AA)