CHEP markasıyla 60 ülkede faaliyet gösteren küresel tedarik zinciri çözümleri şirketi Brambles, mali yılına ilişkin çevresel, sosyal ve yönetişim (Environmental, Social and Governance - ESG) konularında gerçekleştirdiği hedefler hakkında bilgiler sunan sürdürülebilirlik değerlendirmesini yayınladı. 2020 yılı sürdürülebilirlik stratejisini geçen sene başarıyla tamamlayan ve belirlediği hedeflere ulaşan Brambles, aynı dönemde ‘Olumlu Gezegen, Olumlu İş ve Olumlu Topluluklar’ stratejisi kapsamında yeni “rejeneratif tedarik zincirlerinin öncüsü olma” ve 2025 yılı sürdürülebilirlik hedeflerini kamuoyuna duyurmuştu. Programda 12 ay geride bırakılırken Brambles’ın yayınladığı sürdürülebilirlik değerlendirmesinde somut başarılara imza atıldığı kaydedildi.

BRAMBLES ARTIK KARBON NÖTR ŞİRKET

Şirket, yeniden ağaçlandırma projelerine ve yenilenebilir elektrik tedarikine yatırım yaparak kapsam 1 (yakıt yakılması sonucu oluşan doğrudan emisyonlar) ve kapsam 2 (satın alınan elektrik üretimi sonucunda oluşan dolaylı emisyonlar) kategorilerindeki net CO2  emisyonlarını sıfırladı. Bu başarı, Brambles’in 2015 Paris İklim Anlaşması’nın en önemli hedefiyle uyumlu 1,5 derecelik iklim geleceği taahhüdünü destekliyor ve karbonsuzlaşma yolunda atılmış erken bir adım sayılıyor. Brambles, aynı zamanda “Olumlu Gezegen” hedeflerinin bir parçası olarak kereste tedarikini yüzde 100 sürdürülebilir kaynaklardan yapmaya devam ederek ormancılık sektörünün daha fazla oranda Gözetim Zinciri (CoC) sertifikasyonuna yönelmesini sağladı. 

"HER BAŞARI SOMUT BİR ADIMDIR"

Brambles CEO’su Graham Chipchase, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Brambles, yeni beş yıllık sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda yeniden kullanım, esneklik ve rejenerasyonu temel ilkeler olarak benimseyerek gerçek anlamda rejeneratif bir tedarik zincirine doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu öncü vizyon, değişimin sürekli olduğu bir ortamda şirketimizin değer yaratmasını sağladı.  Bu erken sonuçlar, stratejimizin sadece lafta kalmadığını, uygulamaya geçtiğini de gösteriyor. Elde edilen her başarı bizi net pozitif geleceğe yaklaştıran somut bir adımdır” dedi.