DERYA KUMTEPE - BEBKA düzenlediği “Üretimde Verimlilik ve Dijital Dönüşüm” seminerine birçok ilden uzman katılırken seminerde ayrıca enerji verimliliği konuları da ele alındı. Seminerin moderatörlüğü BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim üstlendi. Panelistler arasında ise Bursa Model Fabrika Direktörü Mustafa Birol Aksel, BTSO Enerji Verimliliği Merkezi Yöneticisi Canpolat Çakal, Bursa Model Fabrika Yalın Uzman ve Danışman Elif Abraş Aydoğan panelist olarak katıldı.

“TEORİK VE PRATİĞİ BU FABRİKADA BİRLEŞTİRİYORUZ”

Seminerde Bursa Model Fabrika ile ilgili bilgi veren Bursa Model Fabrika Direktörü Birol Aksel, bu projeyle deneyimsel öğrenmek tekniklerini kullandıklarını ve teorik ile pratiği birleştirdiklerini vurguladı. Fabrikanın amacını ise şu sözlerle anlattı: “KOBİ’ler için verimlilik eğitimi ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu sayede fabrikaların küresel alanda rekabet güçlerini artırmayı hedefliyoruz. Verimlilik dönüşüm yolculuğunda üreticilere eşlik etmek ve onları yalnız bırakmamak öncelikli amacımızdır.” dedi. 

“MİLYONLARCA LİRA TASARRUF SAĞLAYAN PROJE HAZIRLADIK” 

Enerji Verimliliği Merkezi’nin BEBKA’nın destekleriyle açıldığını hatırlatan BTSO Enerji Verimliliği Merkezi Yöneticisi Canpolat Çakal, bu projenin çok önemli bir hedefle yola çıktığını söyledi. Bu süre zarfı içerisinde de milyonlarca lira tasarruf sağlayan önemli projeler hazırladıklarını ve başta otomotiv, tekstil olmak üzere birçok sektörde enerji verimliliği merkezi olarak çalıştıklarını belirtti.