Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile sanayicilerin dijital danışmanı olma hedefiyle dijital dönüşüm sertifika programını hayata geçirdi.

ÇALIŞANLARIN DİJİTAL FARKINDALIK SEVİYELERİ ÖLÇÜLECEK

İşletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren firm, OSB'lerde yer alan işletmelerdeki yöneticilerin ve çalışanları dijital bilgi düzeyini anlamak, güncel dijital trendler hakkında onları bilgilendirmek ve yurt içindeki OSB'ler genelinde işletmelere danışmanlık etmek amacıyla OSBÜK ile yeni bir proje başlattı.

Proje çerçevesinde Vodafone Business, OSB yönetimlerine ve bölgelerde faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına yönelik, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iş birliğiyle çevrimiçi olarak "Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı" düzenliyor. Dijital Strateji ve Dijital İş Modelleri, Dijital Dönüşümün Sanayi ve KOBİ’lere etkisi, Endüstri 4.0, Bulut Bilişim,  Siber Güvenlik, 5G, Metaverse, Dijital Liderlik ve Dijital Pazarlama konularının ana başlık olarak ele alınacağı eğitimler üç ay devam edecek. Sürecin başında ve sonunda çalışanların dijital farkındalık seviyelerini ölçümlemek için testlere tabi tutulacak. 

81 İLDE 366 OSB'DE YAPILACAK, HEDEFTE BİN KİŞİ VAR

Eğitim programının ardından da katılımcılara YTÜ SEM tarafından sertifika verilirken, OSB yönetimlerine ve bölgede yer alan işletmelere avantajlı Vodafone Business kurumsal çözüm paketleri sunulacak.

Firma, Türkiye’nin 81 ilindeki 366 OSB'nde faaliyet gösteren şirket yönetici ve çalışanlarının katılacağı eğitim ile toplamda bin kişinin dijitalleşmesine öncülük edecek.

"DİJİTALLEŞME ÇAĞINDA TEKNOLOJİLERİN ADAPTASYONU ÖNEMLİ"

Proje hakkında düşüncelerini paylaşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, artan rekabet ve dijitalleşme çağında, ekonominin lokomotifi olan OSB'lerdeki firmaların, yeni dünya düzeninde yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine adaptasyonunun önemine vurgu yaptı.

Kestioğlu, programa ilişkin nihai hedeflerini de şöyle açıkladı: "Bölgelerdeki işletmelerin  dijitalde var olmak ve dijital kanalların aktif kullanımı, kesintisiz ve yüksek hızlı bağlantı ve güvenlik çözümleri ile iş sürekliliği sağlanması, iş, makina, enerji, çalışan takibi gibi çözümleri ile üretim alanında verimlilik artışı sağlanması ve Endüstri 4.0 dönüşümüne giden yolda dijital altyapının oluşturulması konularında farkındalık sahibi olmasını hedefliyoruz."

"OSB'LERİN YENİ NESİL ÜRETİM MODELLERİNE UYUMU KİLİT ÖNEME SAHİP"

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ise, söz konusu bölgelerin 81 ilde Türkiye’nin üreten gücü haline geldiğini ifade etti ve Türkiye’de 366 OSB olduğunu ve buralarda 2 milyon 325 bin kişiye doğrudan istihdam sağlandığı bilgisini verdi.

Kütükcü, “67 bin sanayi işletmesinin faaliyet gösterdiği OSB’lerimiz ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiriyor. Üretimde, istihdamda ve ihracatta Türk sanayine lokomotiflik yapan OSB’lerimizin dijitalleşmesi, yeni nesil üretim ve girişim modellerine uyum sağlaması son derece önemli. OSBÜK olarak bu konuda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı da bu çalışmalardan biri." şeklinde konuştu. 

"PROGRAM KAPSAMINDA 955 KİŞİ BAŞVURU YAPTI"

Hedeflerinin Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgelerini, bu bölgelerdeki 67 bin işletmenin iş süreçlerini maksimum oranda dijitalleştirmek olduğunu belirten Kütükcü, OSBÜK, Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hayata geçirilen programın bu hedefe liderlik edeceğini söyledi.

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Kütükcü, program kapsamındaki eğitimlerle ilgili "Program kapsamında Dijital Dönüşümün Sanayicilere Etkisinden Dijital İş Modellerine, Endüstri 4.0’dan Nesnelerin İnternetine, Dijital Liderlikten Dijital Pazarlamaya kadar 10 ana başlıkta çok sayıda eğitim verilecek. Tamamen OSB müdürlüklerimizde ve OSB’lerimizdeki işletmelerde çalışanlara yönelik bu eğitimler, Temmuz ayına kadar devam edecek.  İlk etapta 1.000 kişiye dijital eğitimlerin verileceği program kapsamında, şu ana kadar OSB’lerimizden 955 kişi başvurusunu yaptı. Eğitimlerin sonunda başarılı olan bu katılımcılarımıza sertifika da verilecek." bilgilerini paylaştı.

"KAPSAMLI BAKIŞ AÇISI VE MOTİVASYON KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, iş birliğine ilişkin şöyle konuştu:

"Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı ile dünya trendlerini yakalamayı ve hatta ötesine geçebilmek için sanayicilere ve KOBİ’lere dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0’a ilişkin kapsamlı bir bakış açısı ve harekete geçirme motivasyonu kazandırmayı hedefliyoruz. Üniversite olarak hızlı bir eğitim kazanım döngüsüne hizmet edecek şekilde hazırlamış olduğumuz kapsamlı içerik ile sanayicilerimizin ve KOBİ’lerimizin başarılı bir dijital çıkış yakalamaları ve sürdürülebilir bir gelecek altyapısı oluşturmalarına zemin hazırlamak için bu programda yer almaktan mutluluk duyuyoruz."