Avrupa’nın tek lokasyonda kurulu olup üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biri olan Vestel CitySchneider Electric'in gerçek zamanlı izleme ve kontrol sistemleri ile verimlilik elde edilmesini sağlayacak.

FABRİKA VE BİNA ALTYAPI YÖNETİMLERİ BİRLEŞTİ

Vestel'in Manisa'da yer alan üretim tesisi, firmanın Power Monitoring Expert ve Power Scada Expert enerji yönetim yazılımları ile EcoStruxure Asset Advisor varlık yönetim yazılımları ve KNX Aydınlatma Otomasyonu sayesinde gelecek dönemlerde yapacağı genişlemelere hazır hale geldi.

Markanın fabrika ve bina altyapı yönetimlerini bir araya getiren proje kapsamında yazılımlar ve yeni nesil sensör teknolojileriyle donatılmış SM6-36 orta gerilim hücreleri ve akıllı alçak gerilim panolarından yararlanıldı.

ENDÜSTRİ 4.0 ENERJİ SEKTÖRÜNÜ NASIL DEĞİŞTİRİYOR? ENDÜSTRİ 4.0 ENERJİ SEKTÖRÜNÜ NASIL DEĞİŞTİRİYOR?

"ENERJİ TÜKETİMİ BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALACAK"

Söz konusu proje hakkında açıklamalarda bulunan Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Servisler Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Dede, EcoStruxure mimarileri ile Vestel'in üretim tesisinin operasyonel verimlilik sağlamasının yanında enerji tüketiminin de büyük oranda azalacağının altını çizdi.

Asset Advisor varlık yönetim yazılımları ile tesisin performansının gerçek zamanlı olarak ölçümünün mümkün hale geleceğini kaydeden Dede, toplanan verilerin ileri seviye algoritmalar ile analizinin yapılarak muhtemel arızaların yaşanmadan önüne geçileceğini ve önleyici aksiyonların anında devreye alınacağını belirtti.