Üretimini Manisa’daki 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden olan Vestel City’de gerçekleştiren Vestel Beyaz Eşya üretimlerinde büyük veri'den yararlanıyor. Vestel Beyaz Eşya Otomasyon ve Projeler Geliştirme Müdürü Tolga Özdenli, makina arıza tespit ve çözüm önerilerinde, son dönemlerde kullandıkları önemli bir alt yapının 'büyük veri' olduğunu söyleyerek, "Bu sistem sayesinde makinalardan gelen dijital veriler normal durum dışına çıkmaya başladığımızı ilgili ekiplere bildiriyor. Tüm sistemlerimizin bulut ortamına aktarılması için takip ettiğimiz projelerimizi önümüzdeki yıllarda hızlıca adapte etmeyi planlıyoruz" dedi.

VESTEL BEYAZ EŞYA FABRİKALARINDAKİ ÜRETİM SÜREÇLERİNİ ANLATIR MISINIZ?

Sadece buzdolabı fabrikasında 300’e yakın farklı müşterinin, binden fazla farklı modeldeki ürününü aylık 1500’e yakın farklı sipariş ile yönetmesi gerçek bir bilgi, tecrübe ve sistem gerektiriyor. Bu karmaşık sistemi yönetirken de 200’den fazla tedarikçiden aylık 10 binden fazla farklı malzemenin, günlük minimum 250 araçla tedariği sağlanıyor. Fabrikaya giriş yapan hammaddelerin kalite kriterlerimize uygunluğu teyit edildikten sonra, depolarımızdaki RF uygulamaları ile adreslerine teslim ediliyor. Üretim hatlarımıza sevki yine RF üzerinden yapılıp, üründe kullanılıp, paketlenmesine kadar izleniyor. 

Öte yandan, tasarımlarımızın her aşamasında yüksek kalite, proje maliyeti, proje süresi ve optimum parça maliyetine dikkat ediyoruz. Vestel Beyaz Eşya olarak öncelikli hedefimiz, müşteri beklentilerini karşılayan yüksek kaliteli ürünleri tasarlarken maliyeti de düşürmek. Tasarımlarımız montaj kolaylığı, ergonomi, kullanım kolaylığı, maliyet, güvenlik, kalite, çevre, servis edilebilirlik gibi birçok parametreyi başarılı şekilde karşılamalı. Tasarımlarımızı yaparken, sadece kendi sektörümüzü değil; tekstil, elektronik, otomotiv, kimya, inşaat, sağlık gibi sektörleri de yakından izliyoruz. Çünkü beyaz eşya sektörü, tüm bu sektörler ile teknoloji ve uygulama olarak etkileşim içinde. Tüm bu süreçlerde Vestel Beyaz Eşya olarak vizyonumuz yüksek kaliteli ürünler, üstün teknolojik özellikler, enerji tasarruflu ürünler, kullanım kolaylığı sağlayan fonksiyonlar ile birlikte çevreci ürünler üretmek.

VESTEL'DE SIFIR HATA İLE ÜRETİM ADINA  NE TÜR SİSTEMLER KULLANILIYOR?

Sıfır hata prensibi henüz tasarım aşamasından başlayarak uygulanıyor. Tecrübelerimizden elde ettiğimiz birikimleri farklı metotlar kullanarak ve Vestel Beyaz Eşya Ar-Ge know-how’ımızı da katarak tasarımlarımızı sonlandırıyoruz. Ürünlerimizin son tüketicilerde kusursuz bir şekilde çalışması için özel donanımlı test odalarımızda tasarım doğrulama testleri yapıyoruz, yine müşteri kullanımını birebir canlandırabildiğimiz ömür test laboratuvarlarımızda ürünün ömrü boyunca karşılaşacağı tüm zorlukların simülasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Üretim hatlarımızda ise hataya açık olabilecek tüm noktaları kontrol sistemlerimizle denetliyoruz. Kameralı kontrol sistemleri, otomatik komponent doğrulama sistemleri ve çeşitli sensörler yardımıyla oluşturduğumuz otomasyon kontrol noktalarımızda, hatalı ürünün oluşturulmasını engelliyoruz.

Üretim hatlarında bulunan tüm makinalarla ilgili oluşabilecek arızalar, planlı bakımlar özel bir yazılım ile kayıt altına alınıyor ve takip ediliyor. Dijital dönüşümün bir parçası olan büyük veri; makina arıza tespit ve çözüm önerilerinde, arıza daha oluşmadan önlem alabilmemizi sağlamada son dönemlerde kullandığımız önemli bir alt yapı. Bu sistem sayesinde makinalardan gelen dijital veriler normal durum dışına çıkmaya başladığımızı ilgili ekiplere bildiriyor. Tüm sistemlerimizin bulut ortamına aktarılması için takip ettiğimiz projelerimizi önümüzdeki yıllarda hızlıca adapte etmeyi planlıyoruz. Ayrıca mevcut makinalarımız için mobil uygulamalar geliştiriyoruz. Böylece tüm sistemleri birbiriyle konuşturmayı, bu sistemlerin ve makinaların kendilerini yönetmesini, yönlendirmesini bekliyoruz.

VESTEL'İN OTOMASYON PARTNERİNDEN BEKLENTİLERİ NELER?