Dijital dönüşümün ilk adımlarını, analog kayıtları dijital ortama aktararak başladıklarını aktaran Teksan İşletme Müdürü Yakup Uslu, "Yeni nesil sayaçlarımız için yaptığımız Ar-Ge çalışmalarıyla yazılım konusunda iyi bir deneyim kazandık. Kazandığımız bu deneyim bizim dijital dönüşüm konusunda attığımız adımlarımızı hızlandırdı. Şu anda üretim sürecinin tümüyle dijital alandan izlenebilmesi için özgün bir yazılım üzerinde çalışmalarımız var" dedi. 

Dijital dönüşümün uzun soluklu bir süreç olduğunu söyleyen Yakup Uslu, "Üretim sürecinin tümüyle dijital alandan izlenebilmesine yönelik  projemizi gerçekleştirdiğimizde; üretim verimliliğinde yaşanacak ciddi artıştan ve ürünlerimizin üretimi esnasındaki anlık takibinin yapılabilmesi konularında çok ciddi bir adım atmış olacağımızın bilincindeyiz" dedi.    

İstanbul’da su sayacı alanında üretim yaparak faaliyetlerini sürdüren Teksan, 200 kişilik kadrosu ve farklı segmentteki ürünleri ile çalışmalarına devam ediyor. 2016 yılında robot yatırımı yaptıklarını söyleyen Teksan İşletme Müdürü Yakup Uslu, şu anda işleme (transfer) tezgahında iki adet robot kullandıklarını ve üretim kapasitesi ile kalitesinin arttığını ifade ediyor. Yakup Uslu, fabrika ziyareti kapsamındaki sorumlarımızı yanıtladı. 

Su sayacı üretimi konusunda pek çok farklı segmentte üretim gerçekleştiren Teksan, üretim kalitesini ve kapasitesini artırmak için iki yıl önce robot yatırımı gerçekleştirdi. İşleme (transfer) tezgahında kullandıkları iki robot sayesinde fire oranının düştüğünü ifade eden Uslu, yatırımın avantajlarını şu sözlerle anlatıyor: “Robotlarla çalışmaya başladıktan sonra, robotu kullandığımız alandaki personel sayımızı düşürdük. Bunun yanında üretim kapasitemiz ve ürün kalitemiz arttı. Fire oranımız düştü. Üretim planlarımızda oluşabilecek problemleri minimum seviyeye indirdik. Personelin hasta olması, işinin çıkması gibi üretim kapasitesini düşürecek noktalardan kurtulduk.”  

Haberin Tamamı ST Endüstri 4.0 Uygulamaları Dergisi'nin Haziran 2018 Sayısında