Baidu, Çin'de Apollo Go ile sürücüsüz, otonom taksi (robotaksi) hizmetini yaygınlaştırmaya devam ediyor.

35 ARAÇLIK FİLOSU HİZMETE HAZIR

Kuzey Çin eyaleti Hebei’nin Cangzhou kenti yetkililerinden bu alanda faaliyet gösterme ruhsatını alan firma, 35 araçlık filosunun akıllı ulaşım hizmetlerini sunmaya hazır olduğunu ve müşterilerinin ödeme yapmalarını sağlayacak değişik mekanizmalar üzerinde araştırma yaptığını kamuoyu ile paylaştı.

Firmanın robotaksi hizmeti, Cangzhou'nun yanı sıra başkent Pekin ve merkez Çin eyaleti Hunan'ın Changsa kentinde de hizmet veriyor.

30 ŞEHRE YAYGINLAŞTIRMAYI AMAÇLIYOR

Şirket, söz konusu hizmeti önümüzde üç yıl içinde ülkenin 30 kentinde daha yaygınlaştırma niyetinde olduğunu açıkladı.

Baidu, Cangzhou kentinden ayrıca 10 araç için sürücüsüz test izni de sağladı.

ABD'DE TEST YAPMAK İÇİN İZİN ÇIKTI

Şirketler, Cangzhou'dan bu alanda kalifikasyon elde etmek için, güvenlik şoförü eşliğinde otonom olarak 50 bin kilometre kazasız yol denemesi gerçekleştirmek zorunda.

Şirket, bu izinleri Changsa'dan Eylül 2020'de, Pekin'den de Aralık 2020'de almıştı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde de sürücüsüz test gerçekleştirme izni alındı. 

214 SÜRÜŞ RUHSATI ALDI, 161'İNİN YOLCU TAŞIMA İZNİ VAR

Otonom araç sektörüne 2013'ten bu yana yatırım yapan şirket, Apollo Go hizmeti ile otonom sürüş alanında dünyaya açık ilk platform unvanına sahip. 

Toplam 210 partneri, dünya çapında 56 bin geliştiricisi 700 bin açık kaynak çevrimiçi hattı bulunan şirketin filosu 500 araçtan oluşuyor. 

Dünyanın 30 kentinde açık yolda testler gerçekleştirerek toplamda 7 milyon km'den fazla yol yapan Apollo Go, Çin'de 214 adet otonom sürüş ruhsatı elde etti; bunlardan 161 adedinin de yolcu taşıma izni bulunuyor.