Metal sanayinde faaliyet gösteren İ-Mak Redüktör, dijital dönüşüm yolculuğunda rehber olarak IAS’yi tercih etti ve iş süreçlerini canias4.0 teknolojileri ile yönetme kararı aldı. 

ÜRETİM KAPASİTESİ VE VERİMLİLİLİĞİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Faaliyetlerine 1973 yılında başlayan firma, makina sanayinde, redüktör üretimde önemli rol oynayan firmalardan biri konumunda bulunuyor.

Hem yurt içinde hem de yurt dışındaki faaliyetleri ile sektörünün önde gelen şirketlerinden olan İ-Mak Redüktör, iç pazardaki yerini sağlamlaştırırken bir yandan da yurt dışı operasyonlarını genişletmeyi hedefliyor.

Şirket, bu hedefleri doğrultusunda üretim kapasitesini ve verimliliğini arttırmak için çalışmalara başladı. Bu yolculukta dijital dönüşümün gücüne inanan firma, iş süreçlerinde canias4.0 teknolojilerini kullanmaya karar verdi. İ-Mak Redüktör ve IAS arasında imzalanan yeni iş birliği İ-Mak Redüktör’ün İstanbul, Kurtköy’de bulunan merkezinde gerçekleşen kick off toplantısı ile duyuruldu.

SEKTÖREL TECRÜBESİ İ-MAK'A REHBERLİK EDECEK

İ-Mak, yaklaşık 10 yıldır kendi geliştirdiği bir yazılım çözümü ve dışardan aldığı üçüncü parti yazılım destekleri ile iş süreçlerini yönetiyordu. Ancak firma yetkilileri, yaşanan entegrasyon sorunlarının artması, verilerin doğru işlenememesi ve hata paylarının artmasının ardından tam entegre çalışan bir kurumsal yazılım çözümü arayışına girdiklerini belirtiyorlar.

İ-Mak Redüktör’ün kurumsal yazılım arayışı sürecinde danışmanlık hizmetleri ile destek veren DD Değişim Dinamikleri Yönetim Merkezi Genel Müdürü ve Kurumsal Gelişim Danışmanı Ahmet Nedim Erdemir, “İ-Mak Redüktör’ün tek bir yazılım üzerinden güncel tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede, üretim otomasyonu araçlarına tam entegre çalışabilen ve gerekirse bize yeni çözümler üretebilecek, üretim verimliliği konusunda tecrübeli, bize rehber olabilecek bir yazılıma ihtiyacımız vardı. IAS, ERP sektörünün en önde gelen firmalarından biri. İhtiyaçlarımızın tamamını masaya koyduğumuzda, hepsine birden cevap verebilecek, bizim istediğimiz ölçekte çok fazla yazılım seçeneği yok. canias4.0 o seçenekler içinde en öne çıkanlardan biri oldu. canias4.0’ı herhangi bir referans aracılığı ile değil, sektördeki bilinirliği ve sunduğu avantajlar nedeni ile tercih ettik” şeklinde konuştu.

BÜTÜNSEL ÇÖZÜMLERİ İLE AVANTAJ SAĞLAYACAK

İ-Mak Redüktör Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fatih Mehmet Özdemir ise, görüşlerini şu şekilde aktardı:

“IAS’nin canias4.0 teknolojileri çatısında sunduğu caniasERP, standart yazılımında bizim tüm beklentilerimizi karşılayacak kapasiteye sahip. İncelediğimiz diğer yazılımlara göre know-how’ı çok daha yüksek ve bizim süreçlerimizi disipline etme konusunda ciddi bir katkı sağlayabilecek kapasitede. Ayrıca IAS’nin globalde de önemli bir yere sahip olması ve yazılımın Türkiye’de üretilmesi, kendi yazılım geliştirme platformu TROIA’ya sahip olması, geniş bir müşteri portföyüne sahip oluşu, sunduğu çözümlerin fonksiyonel olarak çeşitli olması gibi pek çok neden bizi canias4.0 teknolojileri ile çalışmaya ikna etti. Bugün ya da yarın, ihtiyaç duyacağımız pek çok fonksiyon canias4.0’da mevcut. Bu da ilerleyen dönemlerde bize büyük bir avantaj sağlayacak diye düşünüyoruz. IAS ile anlaştıktan sonra önümüze çok net bir iş takvimi koydular, projenin tüm adımları net bir şekilde belirlenmişti. Bu bizim için çok önemli. Umarız, her şey planladığımız gibi ilerler, IAS ile uzun ömürlü bir iş birliği yaptığımıza ve başarılı olacağımıza inanıyoruz.”