Endüstriyel IoT alanında üretim yapan Wipelot, yakın dönemde Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten teknoloji firmalarının bir araya geldiği UWB Alliance’a üye olmasının ardından şimdi de benzer şekilde UWB kullanımını destekleyen ve standardizasyon çalışmaları yürüten FiRa Consortium’a üye olarak global arenadaki konumunu daha da güçlendirdi.

‘’GLOBAL GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN ÜYELİKLER GELİŞTİRİYORUZ’’

Yakın dönemde Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten teknoloji firmalarının bir araya geldiği UWB Alliance’a üye olan Wipelot, şimdi de benzer şekilde erişim kontrolü, konum tabanlı hizmetler ve cihazdan cihaza servisler gibi kullanım durumları için UWB teknolojisinin kullanımını destekleyen ve standardizasyon çalışmaları yürüten FiRa Consortium’a üye olarak global arenadaki konumunu daha da güçlendirdi. Cihazların birbirleriyle iletişim kurması gerektiğinde kablo yönetiminin büyük bir sorun olduğunu söyleyen Wipelot CEO’su M. Rifat Ok, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) bu cihazların kablolar olmadan birlikte çalışmasına olanak sağlıyor. UWB’nin en önemli avantajlarından biri ise gerçek zamanlı konum belirleme sistemlerinde daha hassas hatta santimetre düzeyinde hassas konum tespiti yapabiliyor olması. Biz de otomasyondan konum belirleme sistemlerine, iş güvenliğinden veri ölçüm ve analizine kadar ekonomik ve pratik kablosuz çözümler sunan Wipelot ürünümüz ile tüm varlıkların ve durumlarının görünürlüğünü sağlayarak dijitalleşme yolunda temel bir eksiği tamamlıyoruz. Ayrıca konum temelli süreçlerdeki olası zaman kayıplarını tespit ederek uçtan uca izlenebilirlik sağlıyoruz. Bu noktada Türkiye’de kendi sektörümüzde attığımız adımlardan ve sunduğumuz hizmetlerden emin bir şekilde yol almaya devam ediyor, Ultra Geniş Bant Teknolojisi ile ilgili çalışmaları dünya ile aynı anda takip etmek ve uygulamak için üyelikler gerçekleştiriyoruz. Bu konsorsiyumlar, dünyada bizler gibi UWB teknolojisi alanında önemli Ar-Ge çalışmaları yapan firmaların üye olduğu kuruluşların başında geliyor.”

Endüstri 4.0 evresinin yapıtaşı olan endüstriyel IoT, RTLS (Real Time Locating System-Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi), RFID (Radio Frequency Identification-Radyo Frekanslı Tanıma), mobil teknolojiler ve iletişim teknolojileri alanında yoğun Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiren Wipelot, yüzde 100 yerli ürünler üretiyor.