ACS Otomasyon Kurucu Ortağı ve Teknik Müdürü Mehmet Öztürk, verimlilik konusunda kağıt sektöründe oluklu mukavva üretimi yapan bir firmada gerçekleştirdikleri hat modernizasyon projesini anlattı.

Öztürk, projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"ÜRETİMDE VERİMLİLİK VE KALİTE ANLAYIŞIYLA PROJELER GELİŞTİRİYORUZ"

"Günümüzde verimlilik hemen hemen her fabrikanın gündeminde olan bir detay haline dönüşmüştür. Artık günümüz fabrikaları dijital verilerin önemine gün geçtikte daha fazla ihtiyaç duyar hale gelmiştir. Bu sebeple içinde olduğumuz süreçlerde birçok noktada ve alanda günlük çalışmadan tutun, üretilen ürünün maliyet girdilerine varana kadar tüm süreci izleyip raporlayabilir hale dönüştüren hazır yazılımlar veya tabir-i caizse terzi usulü müşteriye özel yazılımlar önem kazanmaya başlamıştır. Artık bu hususta, fabrikalar daha bilinçli yol almaya başlamış ve bu alanda yatırımlarına hız vermiş durumdalar.

MECHANICA, PERİHAN İNCİ’DEN YATIRIM ALDI MECHANICA, PERİHAN İNCİ’DEN YATIRIM ALDI

Biz ACS Otomasyon olarak 'üretimde verimlilik, üretimde kalite artışı' anlayışıyla, sanayide farklı alanlarda müşteriye özel projeler geliştirmekteyiz. Yakın zamanda bu alanda devreye alım sürecini tamamladığımız bir projemizden bahsetmek istiyorum… 

"GELİŞTİRDİĞİMİZ YAZILIMLA NET VERİLER ELDE EDİLMESİNİ SAĞLADIK"

Kağıt sektöründe oluklu mukavva üretimi yapan bir firmada, yaklaşık 110m uzunluğunda 30 yıllık bir oluklu mukavva hattının modernizasyonunu gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında hattın operatör gerektirmeksizin ERP sisteminden aldığı veriler ile otomatik çalışmasını, günlük üretilen ürün verileri, fire miktarı, hattın harcadığı enerji miktarı, sevk irsaliye bilgileri, sipariş bilgilerine varana kadar birçok detayı yönetim birimine raporlayan ve analizini yapan bir yazılım geliştirdik. Yapılan bu modernizasyon işlemini müşterinin bakış açısından değerlendirdiğimizde, üretim esnasında verdikleri fire miktarının çok fazla olduğu, manuel sipariş değişiminde kaybedilen zaman ve fire miktarının kayıplarının ölçeklendiremez oluşu işletme adına kronik bir problem haline dönüşmüş; kurulan yeni sistem ile verilerin gerçekçi ve hesaplanabilir olması, belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte net verilerin elde edilmesi, firmanın üretim verimliliğine artı değer olarak yansımıştır.

"SİPARİŞ YÖNETİMİNİ DAHA KOLAY HALE GETİRDİK"

Satış personeli bu vesileyle teklif süreçlerinde kısa termin süresi vermeye başlamış, günlük üretim kayıplarının ortadan kalkmasıyla birlikte daha rekabetçi fiyatlar sayesinde rakiplerine göre avantaj elde etmiş durumda sipariş yönetimini daha kolay yapar hale gelmiştir."