1989 yılında Yaşar Hakan Karabiber tarafından Almanya'nın Karlsruhe şehrinde kurulan IAS, ERP çözümleriyle çıktığı yolda, zaman içinde otomasyon, IoT ve iş zekâsı teknolojileri gibi alanlarda da çözüm üretmeye başlayarak uzman bir yapıya dönüştü. Şirket bugün, dünya genelinde 32 ülkede 1400'den fazla müşteriye ve 30.000'den fazla kullanıcıya 16 dilde hizmet veriyor. Kendi teknolojisini üreten IAS, her ölçek ve sektörden kuruma dijital dönüşüm süreçlerinde teknolojik anlamda rehberlik etmeyi ve ERP, IoT, büyük veri, iş zekâsı, bulut bilişim, yapay zekâ ve ötesi yenilikçi çözümlerle sektöre yön vermeyi amaçlıyor.
TÜM TEKNOLOJİLER BİR PLATFORMDA
Öncelikle kendi teknolojilerini kendi yazılım dilleri olan TROIA'yı kullanarak geliştirdiklerini söyleyen ve Canias ürünüyle tüm dünyada iş birliklerini ve iş ortaklıklarını güçlendirmeye devam ettiklerini hatırlatan IAS CKO’su Celal Bilgin, çözümlerine ilişkin şunları söylüyor: "ERP tarafında adı caniasERP olan kurumsal kaynak planlama çözümümüz bulunuyor. Bu sektör bağımsız bir yapıya sahip ve her bir şirketin ihtiyacına göre özel olarak uyarlanabiliyor. Bizim farkımız ise ürünlerimizin yapay zeka entegrasyonu tarafında ortaya çıkıyor. Yapay zeka artık ERP sistemlerinin geleceğini de şekillendiriyor. Bu teknolojiler, çalışanların veri analizini daha ileri düzeyde yapmasını, tahminlerde bulunmasını ve karar alma süreçlerini daha hızlı bir şekilde otomatize etmelerini sağlıyor."
Canias olarak müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümleri, bütünleşik bir sistem olarak sunduklarına dikkat çeken Bilgin, şöyle devam ediyor: "ERP , IoT, MES, Big Data gibi birçok teknolojiyi tek bir platformda ihtiyaçlara göre modüler bir şekilde erişilebilir kılıyoruz. Bunların yanına yapay zeka tarafındaki çözümlerimizi de ekliyoruz. Yapay zeka bütünleşik, ilişkisel bütünlüğü sağlanmış, anlık olarak güncel verilerden beslendiğinde çok daha kararlı ve doğru sonuçlar sunmaktadır. Bu da bütünleşik yapıların önemini arttıracak ve sunduğu çözümler konusunda fark yaratacaktır. Bu nedenle sadece bugün sunduğumuz farklar değil, geleceğe yönelik hazırladığımız alt yapılar ile de birçok yönden müşterilerimize ciddi bir avantaj sağlıyoruz."
Bugün ve gelecekte yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyleyen Bilgin, "İçinde bulunduğumuz 2025 yılı boyunca özellikle üzerinde durmak istediğimiz konular; yapay zekâ entegrasyonu, bulut tabanlı çözümler, gelişmiş veri analitiği, sektörel çözümler, uygulama geliştirme çözümleri ve sürdürülebilirliği destekleyen çevre dostu teknolojiler. Geçen yıla göre küresel pazardaki payımızı yüzde 37.6 oranında artırarak uluslararası alanda pozisyonumuzu güçlendirdik." diyor.
DİJİTAL DÖNÜŞÜME AÇIK PAZARLARA ODAKLANACAĞIZ
Yeni dönemde de özellikle teknoloji yoğun sektörler ve dijital dönüşüme açık pazarlar üzerinde yoğunlaşmayı planladıkları bilgisini veren Bilgin, "Bu bağlamda, otomotiv, savunma ve havacılık, üretim, proje ve hizmet sektörleri ana hedef gruplarımız arasında yer alıyor." diyor.
Ana önceliği iş ortaklarına dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik etmek olan IAS, teknolojik anlamda ERP, IoT, büyük veri, iş zekâsı, bulut bilişim, yapay zekâ gibi alanlarda yenilikçi çözümleriyle sektöre yön veriyor. Türkiye özelinde yakaladığı başarıları küresel pazarlara taşıyan bir dünya markası olan IAS, başarılarını sürdürmeye kararlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.