Depo otomasyonunun şirketlere sunduğu olanaklar heyecan verici olsa da, böylesi büyük bir yatırım gerçekleştirmek, zor seçimler yapmak ve yüksek riskler almak anlamına geliyor. Otomasyon teknolojilerini bir lojistik ağda uygulamak maliyetli ve zaman alıcı olsa da sürdürülebilir bir şirket olarak piyasadaki varlığını koruyabilmek yeni teknolojilere yatırım yapmayı gerektiriyor.

Değişen tüketici satın alma alışkanlıkları, yeni teknolojilerin sürdürülebilirliği ve karlılığına ilişkin görünürlük eksikliği, mevcut altyapının uyarlanması, yatırım getirisi vb. gibi zorluklar sebebiyle şirketlerin hangi yöne gideceğini tayin etmesi de zor oluyor. Dünya genelinde faaliyet gösteren lojistik şirketi Geodis, bu belirsizliğe bir rehber sunmak amacıyla depo otomasyonuna yatırım yapmadan önce bilinmesi gerekenleri paylaştı.

DEPO OTOMASYONUNA YATIRIM YAPMADAN ÖNCE NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Challenges of Warehouse Automation: Avoiding Automation's Costly Pitfalls -  iGPS Logistics, LLC

Hızla artan talep ve iş gücü kıtlığı çağında, pazara gelen birçok otomasyon yeniliği oldukça cazip. Ancak depolarınızı otomatikleştirmek, arabanızı değiştirmek gibi değildir; uzun vadeli bir proje ve büyük bir yatırımdır. Bunu dikkate almamak işinize son derece zarar verebilir.

Muhtemelen sıfırdan başlamıyorsunuz, o halde mevcut lojistik ağınızı göz önünde bulundurarak başlayalım: Bir otomasyon altyapısını kolayca destekleyecek mi? Değilse, yeni yerler açmanın veya mevcutları yükseltmenin ek maliyeti engelleyici olabilir.

Mevcut altyapınız ve düşündüğünüz otomasyon türü göz önüne alındığında, yeni fırsatlardan yararlanmak veya yeni talepleri karşılamak için mevcut otomatikleştirilmiş çözümleri ne kadar iyi sunabileceksiniz? Bu çözümler ne kadar sürdürülebilir? Bunları değiştirmek zorunda olmak, açıkça projenin maliyetine katkıda bulunacaktır.

Projenizi rayına oturtmak için dikkate alınması gereken birkaç nokta:

  • Depo otomasyon teknolojilerinin uygulanmasını ve kullanılmasını kolaylaştırmak için lojistik ağınızı (yeniden) tasarlayın.
  • Çeşitli kullanım durumlarında otomasyon sistemlerini kurma konusunda iyi bir geçmişe sahip bir iş ortağı seçin.
  • Daha fazla esneklik için çoklu teknoloji yaklaşımını düşünün.
  • Yenilik yapma yeteneklerini açıkça kanıtlamış olan ve yıllarca varlığını sürdürecek olan köklü otomasyon üreticilerinden satın alın.

YATIRIMINIZI GELECEĞE HAZIRLAMA VE BELİRSİZLİĞİN ZORLUKLARINI AŞMA

The Evolving Warehouse Automation Market and the Implications for Investors  | L.E.K. Consulting

Depo otomasyonuna yatırım yapmak, gelecekle kumar oynamak gibidir. Ancak riskleri sınırlamanın yolları var, işte onlardan kaçınmak için bazı tavsiyeler:

  • Otomasyon projenizi doğru bir şekilde boyutlandırın: Depolarınız için doğru otomasyon konfigürasyonunu değerlendirmek zor bir iştir. Şunları yapabilmek için çok küçük veya çok büyük olmamalı, esnek ve ölçeklenebilir olmalıdır.

  • Mevcut müşterilerin ve kısa vadede gelecek müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayın.
  • Müşterilerin satın alma modellerine hızla uyum sağlayarak yoğun ve yoğun olmayan dönemlerin üstesinden gelin.
  • Artan kapasite ile iş büyümesini takip edin.
  • Olağandışı durumları ve yukarı ve aşağı akış kesintilerini yönetin.

DOĞRU OTOMASYON TEKNOLOJİLERİNE YATIRIM YAPMAK

Warehouse Automation and Robotics: A Practical Perspective

En basitinden en yenilikçisine kadar yüzlerce farklı çözüm var. Yıkıcı bir teknolojiyi tercih etmek size rekabette avantaj sağlayabilir, ancak aynı zamanda felakete de yol açabilir:

  • Üretimi durdurulursa, desteklenmeyen bir teknolojiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Teknoloji, maliyetli yeniden çalışmaya yol açabilecek şekilde ortaklar ve üçüncü taraflarla entegre olmayabilir.
  • Satıcı, öngörülemeyen durumlara hızlı bir şekilde yanıt vermek için olağanüstü durum kurtarma ve iş sürekliliği planlaması sağlayacak kritik boyuta sahip olmayabilir.
  • Öte yandan, mevcut teknolojilere yatırım yapmak riski azaltır ve sizi beklenen hizmet düzeyine ulaştırır, ancak sizi oyunun önüne geçirmeyebilir.

E-TİCARET VE OMNİCHANNEL'IN ZORLUKLARIYLA BAŞA ÇIKMAK

How Warehouse Robotics are Changing the Supply Chain - iGPS Logistics, LLC

Tüketici davranışları sürekli gelişiyor ve geleneksel perakende, e-ticaret ve çok kanallı arasındaki çizgiler bulanıklaşıyor. Müşterileriniz hangi kanalı seçerlerse seçsinler sorunsuz bir deneyim talep ediyor.
Çok kanallı ve e-ticarete yönelik bu evrim, müşteri deneyimi kadar operasyonel tarafta da sorunsuz olmalıdır. Sorun şu ki, teknoloji çözümünü bağlamak, onu çalıştırmak için yeterli değil. Ayrıca, tedarik zinciri boyunca süreçlerinizi uyarlamayı planlamanız gerekir.

RİSKTEN KAÇINMAYI YÖNETME

Otomasyon pahalıdır ve uzun vadeli bir yatırımdır. Bu nedenle, kar hanenizdeki ilk sonuçları görmek için aylarca hatta yıllarca beklemeye istekli olup olmadığınızı değerlendirmek önemlidir. Tam da bu nedenle, başlangıç ​​sermayesi bulmak zor olabilir. Ancak işinizin sürdürülebilirliği için lojistik organizasyonunuzu değişken talebe, değişen satın alma modellerine ve kendi işinizin büyümesine uyarlamanın bir yolunu bulmanız gerekecek.

MITSUBISHI FORKLİFT TÜRKİYE PAZARINA GİRİŞ YAPTI MITSUBISHI FORKLİFT TÜRKİYE PAZARINA GİRİŞ YAPTI