Üretim hattı verilerine dayalı proseslerin otomatik kontrolü, makinelerin ve tesislerin işçiliğini ve hata oranını azaltır. Ayrıca bulut tabanlı bir çözüm, analiz, tahmin ve kestirimci bakımın her yerde gerçekleştirilmesini sağlar.

Üretim hatlarından merkezi olarak veri toplamak ve bunları çevrimiçi olarak değerlendirmek, Endüstri 4.0'a doğru ilk adımdır. Bu, RFID sensörlerinden gelen verilere dayalı bulut tabanlı yazılım kullanılarak gerçekleştirilebilir.
Üretim hattı verilerine dayalı proseslerin otomatik kontrolü, makinelerin ve tesislerin işçiliğini ve hata oranını azaltır. Ek olarak, bulut tabanlı bir çözüm, analiz, tahmin ve kestirimci bakımın her yerde gerçekleştirilmesini sağlar. Neoception, çok az çaba ile uygulanabilen yazılımlar sunar. Teknik gereksinimler açısından yalnızca RFID sensörleri ve internet bağlantılı bir IoT ağ geçidi gereklidir.
"Asset Tracker" adı verilen yazılımın ilk nesli, üretim ve lojistikte kullanılabilen UHF ve HF RFID sensörlerine dayanmaktadır. Küçük yük taşıyıcıları, paletler ve tablalar gibi izlenecek varlıklar RFID etiketleri ile donatılmıştır. Bunlar, işlemin önemli noktalarına yerleştirilen okuma / yazma kafaları tarafından okunur. Sensörler, konum, tarih / saat ve kaydedilen ek veriler dahil olmak üzere varlıkların geçişini algılar.

PROSESTE ŞEFFAFLIK

RFID sensör teknolojisi tarafından kaydedilen veriler, IoT ağ geçidi üzerinde yerel olarak çalıştırılan yazılım kullanılarak toplanır, aktarım için hazırlanır ve AMQP aracılığıyla buluttaki ilgili veri noktasına gönderilir. Bu amaçla kullanıcılar, hizmet süresi boyunca IoT ağ geçidini kiralar. Akıllı ağ geçidi yazılımı, donanımı otomatik olarak algılar ve yapılandırır. Yeni varlıklar, sabit yerleşik istasyonlar veya elde taşınabilen RFID cihazları kullanılarak eklenebilir. Bulut uygulamasında, aktarılan varlık verileri daha sonra kullanıma sunulur ve merkezi olarak değerlendirilir. Kullanıcıya özel uyarlamaların yardımıyla, tüm süreç boyunca uçtan uca şeffaflık sağlayan üst düzey bir mal yönetim sistemine de entegre edilebilir.

UYGULAMAYA ÖZEL YAZILIM

Ağ geçidi kullanıcının ağına kurulur kurulmaz ve RFID verileri çevrimiçi olarak kullanılabilir hale gelir gelmez, Neoception yazılımı gerçekleştirilecek tüm görevleri devralır. Ham verileri analiz eder, döngü numaralarını görselleştirir ve tüm aktif okuma noktalarına, etiketlere ve olaylara genel bir bakış sağlar. Tanımlanmış bir limit değerine ulaşıldığında, özelleştirilmiş bir mesaj oluşturulur ve gönderilir. Kullanıcı kendini tanımladıktan sonra, “Varlık İzleyici” ekranı tarayıcıda açılır. Yeni varlıklar okunduktan sonra ekranda görünür ve hemen atanabilir.. Dahası, belirli sayıda döngüden sonra üretilen bildirimler, gösterge tablosunda tanımlanabilir. İşlem oldukça basittir. Bu, kullanım döngüsü tabanlı bakımın tam olarak planlanmasına ve üretimde kesinti ve kalite kaybının önlenmesine olanak tanır. Proses şeffaflığı sayesinde, belirli denetim adımları tamamen ortadan kaldırılabilir veya en azından minimuma indirilebilir. Yazılım için SaaS abonelik modeli sayesinde, işletme maliyetleri doğru bir şekilde planlanıp kontrol edilebilir.

ÖRNEK UYGULAMALAR

Birçok proses bileşeni, belirli sayıda döngüden sonra bakım veya temizlik gerektirir. Bu tür varlıklar çok çeşitli tesislerde bulunabilir; tipik örnekler arasında elektro kaplama ve beton döküm tesisleri yer alır. Bu tesislerin varlıkları sürekli olarak tekrar eden bir süreçten geçtiği için aşınma ve yıpranma veya yapışmalara maruz kalırlar. Galvanizlemede üretim parçaları genellikle metal çerçevelere tutturulur. Her ikisi de galvaniz kimyasalları içeren tanklara batırılır. Üretim parçaları gibi çerçeveler de bu nedenle genellikle çok agresif olan bu maddelerin etkilerine maruz kalır. Belirli sayıda döngüden sonra düzenli olarak temizlenmeleri veya değiştirilmeleri gerekir. Bununla birlikte, bazı çerçeveler diğerlerinden daha sık veya daha az kullanılabilir. Genellikle ahşap kalıplar kullanılarak yapılan beton blok dökme işlemi de benzerlik gösterir. Her bir döküm işlemi ve sonraki sertleştirme işlemi, ahşap yüzeyde bir miktar malzeme bırakır. Tolerans sınırına, ürünün parametrelerine bağlı olarak belirli sayıda döküm işleminden sonra ulaşılır. Uygulamalar ne kadar farklı olursa olsun, bakıma ihtiyaç duyan destek sistemleri için bir izleme çözümünün ilkeleri ve gereksinimleri benzerdir: her çalışmada, RFID etiketleri tanımlanmış noktalardaki varlıklara kaydedilir. Yazılım, bir eşik değerine ulaşıldığında ve bir işlem yapılması gerektiğinde bir mesaj oluşturur. Parçaların temizlenmesi, bakımı ve değiştirilmesi, gerçek gereksinimlere tam olarak uyarlanabilir.