Endüstriyel haberleşmede dünya çapında kendini sayısız projeyle kanıtlamış lider markaların katma değerli Türkiye distribütörü olan GSL, bu markaların portföyündeki donanımlarla dijital dönüşümde her tesiste karşılaşılabilen sorunlara çözüm sağlayabiliyor. 

GSL’nin katma değerinin, “uzman mühendis kadrosundan” kaynaklandığını söyleyen GSL Genel Müdürü Ümit Özdemir, “Endüstriyel ağlarda sertifikalı bu ekip, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde ziyaretçilerle buluşuyor olacak. Portföyümüzdeki Moxa, Robustel, Kyland, Skysens ve InSCADA markalarının en yeni ve endüstride dijital dönüşümde en çok ihtiyaç duyulan çözümleri, canlı demolarla standımızda görülebilecek” diyerek dijital dönüşümün haberleşme kısmına çözüm arayan herkesi Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’ne davet etti.  

“ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK  İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ” “ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ”

NELERİ SERGİLEYECEK? 

“Dijital dönüşüm” projeleri için sundukları çözümler ve katkılar hakkında bilgiler veren Ümit Özdemir, “Dijital dönüşüm aşamalarında düşünülmesi gereken birçok detay var. Örneğin eskiden izole olan OT ağlarının BT ağlarına sorunsuz biçimde entegre edilebilmesi gerekiyor; seri, Ethernet, I/O, fiber optik gibi farklı arayüzlerin veya birçok farklı haberleşme protokolünün birbiriyle uyumlu haberleşmesine ihtiyaç duyuluyor. Buna yönelik, her ihtiyaca göre endüstriyel çeviriciler ve protokol gateway donanımları sunuyoruz. Veya artık üretim tesislerinin her yerinde kullanılan hareketli makinalardan verilerin kablosuz olarak, hızlı ve kayıpsız biçimde alınabilmesi, bu makinaların da merkezden kontrol edilebilmesi gerekiyor. Bu noktada 5G de dahil çeşitli kablosuz iletişim ve uzaktan erişim çözümlerimiz öne çıkıyor. Kamera kullanımıyla akıllı görüntü işleme teknolojilerini kullanmak da verimliliği çok büyük ölçüde artırabiliyor. GSL, portföyünde tüm bunlara yönelik çözümlerle Zirvede ziyaretçilerin karşısına çıkacak.” dedi. 

“Dijital dönüşümde sorunlar veri toplayıp kontrol etmekle bitmiyor” diyen Özdemir, “Bu verileri güvenli biçimde iletebilmek de yapbozun kritik bir parçasını oluşturuyor. Bu noktada endüstriyel ağlara yönelik siber güvenlik çözümlerimiz de mevcut” şeklinde sözlerini sürdürdü.  

5G UYGULAMALARI ÖNE ÇIKIYOR

Endüstriyel tesislerde dijital dönüşüme yönelik projeleri arasında, Vodafone iş birliğinde MESS Teknoloji Merkezi’nde devreye aldıkları 5G uygulamalarının öne çıktığını söyleyen Özdemir, “Burada uzaktan robot kontrol uygulamalarından ERP’ye entegre ve kamera görüntülerini işleyen AS/RS sistemine, 5G bağlantıları sayesinde teklemeden her yere gidebilen AGV’lerden iş güvenliği için kritik yere sahip olacak montaj hattı acil durdurma uygulamasına birçok farklı 5G uygulaması mevcut. Bunların her biri güvenilir 5G bağlantısı, verilerin uyumlu iletimi ve uzaktan kontrolü için GSL’nin sunduğu endüstriyel 5G router donanımları kullanıyor. Dolayısıyla bu proje, artık kapıda olan 5G teknolojisinden endüstrinin nasıl farklı şekillerde faydalanabileceğini gözler önüne seriyor” dedi.