Nitelikli teknik granit üretim ve ihracatında önemli bir pay edinen Qua Granite üretim safhasını yeni teknolojik donanımlarla 90 dakikaya indirdi. 

GÜNDE 30.000 METREKARE ÜRETİM YAPIYOR

Üretimde hızlı olmanın önemini vurgulayan ve süreyi bu denli düşürmenin önemli bir atılım olduğunu dile getiren QUA Granite Planlama Müdürü Yasemin Kaplan Cumaobalı, üretim sürecini şöyle özetledi:

“Teknik granit üretiminde kullanılan hammaddeleri hammadde hazırlama bölümünde bulunan yüksek kapasite ve verimli değirmenlerde öğütüyoruz ve çamur haline dönüştürüyoruz. Bir diğer adımda ise Avrupa’da ilk kez kullanılan saatte 35.000 litre su buharlaştırma hacmine sahip olan Sprey Dryer’dan geçiriyoruz ve saatte ortalama 65 ton granül elde ediyoruz. Hammadde granül haline getiriliyor ve yüksek kapasiteli hidrolik presler sayesinde dakikada ortalama 25 metrekare şekillendiriliyor. Karolar şekillendirildikten sonra kurutma fırınına veriliyor ve 30 dakika içerisinde içinde bulunan nem atılıyor. Ardından estetik görünüme kavuşması için dakikada 22 metrekare ürün sırlama işlemlerinden geçiriliyor. Karonun desenini doğadan ilham alınan tasarımlar oluşturuyor. 40 dakikalık fırın sürecinin tamamlanması ile günde ortalama 30 bin metrekare üretim yapıyoruz. Üretilen teknik granitler son teknolojik yapıda bulunan polisaj-parlatma bölümünde, dakikada 25 metrekare parlatılarak daha şık ve parlak bir yapıya sahip oluyor.” 

SUYU ARITARAK TEKRAR ÜRETİME KAZANDIRIYOR 

Qua Granite, çevresel açıdan Türkiye için örnek oluşturacak uygulamalarla hayata geçiriyor. Üretim yaparken ürünleri için hayat boyu sürdürülebilirlik yaklaşımını benimsiyor ve doğal kaynakların tüketimini azaltmak için çevresel etkileri en düşük seviyede tutmayı amaçlıyor. Üretim tesislerinin inşaatına başlamadan önce yasal mevzuatlara uygun şekilde artırma tesisleri kuran Qua Granite, sürdürülebilir su yönetim anlayışının dünyanın geleceği için en önemli unsurlardan biri olduğunu düşünüyor. Bu yaklaşımını ise tüm operasyon süreçlerinin hemen her noktasında hayata geçiriyor. Bu çerçevede üretimde kullanılan suyun yüzde 100’ünü doğaya deşarj etmeden, fabrika içerisinde yer alan arıtma tesislerinde arıtıyor. Üretime ise yeniden kazandırıyor. 

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE NÜKLEER ENERJİ NEREYE GİDİYOR? DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE NÜKLEER ENERJİ NEREYE GİDİYOR?