3250 milimetre çapında E3303 marka tek kalkanlı tünel açma makinası, Kocaeli’ne önemli bir katkı sağlayacak. Kocaeli Karamürsel Su İletim Tüneli İnşaatı Projesi’nde iki yıl sürmesi planlanan tünel kazı çalışmaları kapsamında E-Berk’in ürettiği 3.25 metre çaplı yeni tünel açma makinası ile 2 bin 754 metre uzunluğunda kazı yapılacak.

250 MİLYON TON DEMİR CEVHERİ ÜRETİMİ İÇİN GERİ SAYIM 250 MİLYON TON DEMİR CEVHERİ ÜRETİMİ İÇİN GERİ SAYIM

"YÜZDE 54 YERLİLİK ORANIMIZI YÜZDE 60'A ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

E-Berk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, yeni tünel açma makinasını yaklaşık 5,5 ayda tamamladıklarını dile getirerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hizmetimizi Devlet Su İşleri’nin Kocaeli Karamürsel’deki temiz su içme tünelinde kullanacağız. Bu seride E-Berk’in 3’üncü yeni tünel açma makinası olarak kayda geçecek. 3.25 metre çapında yaklaşık 150 ton ağırlığında ve 65 metre uzunluğunda; 1 megabayt saatlik kurulu güce sahip bir makina. İnşallah görevini başarıyla tamamlayacak. Tünel açma makinamız 2 bin 700 metre civarında bir kazı yapacak. Makinanın sahaya girebilmesi için şu anda çalışmalar sürüyor, gerekli hazırlıklar yapılıyor. Tahminimize göre ağustos ayında makinamızı montaja götüreceğiz ve eylül ayında kazıya gireceğiz. Önümüzdeki yıl haziran ayında tamamlamayı ümit ediyoruz. Makinamızda yüzde 54 oranında yerlilik oranımız var. Hedefimiz yüzde 60. Kalan yüzde 40 oranı neden yok diye soranlara şunu söyleyebiliriz; dünya öncüsü olmak istiyoruz. Dünyanın bildiği çok önemli bu makinalarda kullanılan temel ürünleri rekabet edebilmek ve dünyaya da satışını gerçekleştirebilmek için kullanıyoruz ama yüzde 54 hedefimizi yüzde 60’a çıkarmak en büyük hedefimiz.” 

"TÜRKİYE'DE ÇIĞIR AÇACAK BİR İŞE İMZA ATTI"

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, yaptığı konuşmada, E-Berk’in Türkiye’de çığır açacak bir işe imza attığını belirterek, “Ülkemizi bu içinde bulunduğu sektörde üst sınıflara taşıdı. Dünyada bu sektörde 8’inci ülke konumundayız. E-Berk’i tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

"İNŞALLAH SAĞLIKLA, BAŞARIYLA, KAZASIZ SONLADIRIRIZ"

Konuyla ilgili olarak DSİ Genel Müdür Yardımcısı Şadiye Yalçın da “Burada Kocaeli Karamürsel ilçesinin Yuvacık barajından sağlamış olduğu suyu İhsaniye barajından vermek üzere gerçekleştireceğimiz içme suyu projemizin 2 bin 754 metrelik tünel için kullanacağımız yüzde 54’ü yerli üretim olan tünel açma makinamızın banttan inme töreni için bir aradayız. İnşallah yerli üretim olan bu tünel açma makinası ile sağlıkla, başarıyla ve kazasız, belasız sonlandırırız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, yüklenici firmamıza ve E-Berk’e teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” biçiminde konuştu.