Son dönemdeki başarıları ile göze çarpan NTN-SNR, öncelikle demiryolu uygulamalarındaki engin tecrübesi ve ikinci olarak da tüm büyük üreticiler ve operatörler tarafından onaylanmış rekabetçi Ar-Ge çalışmaları ve optimum güvenilirlik sayesinde, geleceğin trenleri için önemli bir isim olarak kendini kanıtlamıştır.

NTN-SNR, demiryolu pazarındaki gelişimini büyük demiryolu programlarının oluşumunda yer alarak devam ettiriyor: Türkiye ve Suudi Arabistan'daki yeni yüksek hızlı trenler, Almanya,  İspanya ve Fransa'daki yeni bölgesel trenlerin yanı sıra şehir içi raylı sistemler: Moskova, Londra ve Toronto’daki metro ve tramvaylar buna örnek olarak gösterilebilir. Siemens, Bombardier, Alstom ve Talgo gibi büyük üreticilerin ve aynı zamanda en önemli Avrupalı operatörlerin çeşitli gereksinimlerini karşılayabilme yeteneği ve bu sayede gelecekteki programlara yönelik optimize edilmiş çözümlerin geliştirilmesinde onlara destek olması, NTN-SNR'ı demiryolu rulmanlarında önemli bir isim haline getirmektedir. NTN-SNR, içten veya dıştan montaj için her türlü rulman, aks rulmanı, şanzıman rulmanı ve cer motoru rulmanları sunmaktadır.

ZORLUKLARI YENMEK İÇİN VERİMLİ BİR AR-GE VE ONAYLANMIŞ SÜREÇLER
NTN-SNR, verimli rulmanlar geliştirmek için grubun Japonya'da ve Annecy’de (Haute-Savoie, Fransa) bulunan  iki araştırma ve geliştirme merkezi arasında oluşan sinerjinin avantajlarından yararlanır. Yüksek hız rulmanlarında elde edilen deneyim ile malzeme, keçeler, yüzey işlemleri ve kafesler üzerinde yapılan araştırmalar, özellikle ciddi sızdırmazlık problemlerinin çözülmesini gerektiren Suudi Arabistan pazarı için tasarlanan ürünlerde en zorlu ihtiyaçlara dahi cevap vermeyi mümkün kılmaktadır. NTN-SNR'ın Ar-Ge departmanı ayrıca, aks rulmanı teşhis sistemlerinin yanı sıra demiryolu pazarına uyarlanmış hız ve sıcaklık sensörleri de geliştirmektedir.

KALİTE, HİZMET VE DESTEK TALEBİ
NTN-SNR'ın deneyimi, özellikle Shinkansen ve TGV ile, yüksek hızlarda en yüksek güvenilirlik ve güvenlik gereksinimlerini karşılama başarısını göstermiştir. NTN-SNR ayrıca IRIS sertifikasına sahiptir. NTN-SNR, geliştirme stratejisinin merkezine onaylı süreçlerinden ayrı olarak, müşteri hizmetleri, destek ve yakınlık kavramlarını da koymuştur. Bu durum, bakım teknisyenlerini destekleyen ve eğiten, aynı zamanda rulmanların teşhis ve montaj-demontajı konusundaki becerilerini sunan Experts&Tools departmanında kendini göstermektedir.
NTN-SNR ayrıca bir iş ortağı ile birlikte, tren geçtiğinde ray üzerinde yağlama sağlayan yenilikçi bir tekerlek-ray temas yağlama sistemi sunmaktadır.

TÜM DEMİRYOLU RULMANLARI İÇİN ULTRA MODERN BİR ÜRETİM MERKEZİ

NTN-SNR, Seynod'da (Haute-Savoie, Fransa) büyük bölümü demiryolu rulmanlarına tahsis edilmiş ultra modern bir üretim merkezine sahiptir. Annecy’deki merkezi ve İtalya'daki ICSA ile NTN-SNR, bu pazarın geliştirilmesine yönelik taahhüdünü yerine getirme kapasitesine sahiptir.

TÜM DEMIRYOLU RULMANLARINDA NTN-SNR 
Aks rulmanları
NTN-SNR, aks rulmanları için, sahip olduğu engin deneyime dayanarak bir kartuş rulman serisi - tbu (konik rulman üniteleri) ve yüksek performanslı silindirik veya oynak makaralı rulmanlar geliştirmiştir. Tüm aks rulmanları Avrupa demiryolu standartlarına uygundur ve en iyi güvenilirlik ve güvenlik teminatını sağlar. Bunlar çeşitli uygulamalarda standarttır.
Şanzıman rulmanları
Şanzıman rulmanları ile ilgili olarak, NTN-SNR, komple konik makaralı rulman, silindirik makaralı rulman veya 4 nokta  eğik bilyalı rulman serileri sunmakta ve örneğin ETR1000 (İtalya), REGIOLIS veya TGV (Fransa) için özel olarak üretim yapmaktadır.
Cer motoru rulmanları
Cer motoru rulmanları, elektriksel yalıtım problemine çözüm sunmalıdır. NTN-SNR, cer motorları için özel olarak üretilen, en iyi elektrik yalıtımını sağlayan seramik veya polimer kaplamaları ile güvenilirlik ve uzun ömürlülüğü garanti eden Mégaohm ™ serisini  önermektedir.

ÖZEL ÜRETİM MERKEZİ
Ultra-modern üretim
NTN-SNR, demiryolu rulmanlarına özel, benzersiz bir üretim merkezi kurmak için yatırım yaptı. Seynod'da (Haute-Savoie, Fransa) bulunan 1500 m2'lik bu birim, NTN-SNR'ın bu pazardaki büyüme beklentilerini karşılamak üzere 2011 yılının sonunda hizmete girdi. Sözkonusu üretim merkezi en iyi üretim araçları, tahribatsız test ve otomatik montaj ekipmanları ile donatılmış olup, en iyi ekonomik performansla üretim yapmak üzere tasarlanmıştır. Tüm süreç IRIS sertifikalıdır.

Sertifikalı test tezgahları
NTN-SNR, diğerlerinin yanı sıra COFRAC tarafından da sertifikalandırılmış, üretilen rulmanların test edilmesini ve onaylanmasını sağlayan test tezgahlarına sahiptir. Örneğin, EN 12082 Avrupa ray standartlarına (yük ve hız altında performans testi) veya UIC 515-5'e (sızıntı testi) göre gerekli tüm testleri yapabilirler. Bu tezgahlar, Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilen ürünlerin bileşenlerini ve performansını doğrulamaya olanak sağlar.

NTN-SNR, RULMAN UZMANI
NTN-SNR ROULEMENTS, dünyanın 3. büyük rulman üreticisi olan NTN Corporation grubuna aittir ve NTN'nin Avrupa, Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu’daki tüm faaliyetlerini yönetir ve geliştirir. Otomotiv, sanayi ve havacılık sektörlerine yönelik rulmanların tasarımcısı, geliştiricisi ve üreticisi sıfatıyla büyük bir güç olan NTN-SNR ROULEMENTS, Experts&Tools  departmanında bakım hizmetleri ve çözümleri de geliştirerek çok geniş kapsamlı bir ürün yelpazesi sunmaktadır. 

NTN-SNR ROULEMENTS, Avrupa ve Brezilya’da bulunan dokuz üretim sahasında ve dünyaya yayılmış 23 satış ofisinde 4113 kişi istihdam etmektedir.