İzmir Alsancak Limanı’nda ilk olarak büyük gemilerin yanaşabilmesi için dip taraması gerçekleştirilecek daha sonra rıhtımlar, ihtiyaca göre düzenlenecek ve limandaki konteyner depolama alanları genişletilecek.

İzmir Liman İşletme Müdürlüğü görevine atanan Serdar Görür’e yeni görevi için ziyaret gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Alsancak Limanı’nın ihracatçılar için önemli bir yeri olduğunu, limanın uzun yıllar boyunca ihracatçılara hizmet edebilmesi için yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğunu ifade etti. 

Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları ile ziyaret gerçekleştiren heyet, İzmir Liman Müdürü Serdar Görür’den İzmir Limanı’nda önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

LİMAN MODERNİZASYONU

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Egeli İhracatçıların İzmir Limanı’nın önemini her fırsatta dile getirdiklerini ve liman ile ilgili tüm konularda bugün ve geçmişte ellerinden gelen destekleri verdiklerini vurguladı. Eskinazi, limanın büyütülmesi, modernizasyonu ve Turist gemilerinin limana yanaşması gibi konuların Ege Bölgesi ticaret hayatı için büyük önem taşıdığını belirtti.

425 BİN METRE KÜP TARANACAK

Görür, Alsancak Limanı’nın günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek modernizasyonu konusundaki çalışmalar hakkında planların hazırlandığını belirtti. Görür, “Çalışmalar liman baseninde başlayacak. 425 bin metreküp tarama gerçekleştirilecek. Rıhtımlarda bir sorunumuz bulunmuyor. Bazı topuk noktalarında 10,5 metre olan sığlığı, 12 metre derinliğe ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi. 

SAHADA MODERNİZASYON VE OTOMASYON

Planlanan çalışmaların tarama faaliyetleri ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Görür geri sahada modernizasyon ve otomasyon çalışmaları ile ilgili planlamalarını da ifade etti. Görür; TIR giriş çıkışlarının sisteme bağlanarak liman içi trafiğin rahatlatılacağını belirtti. Rıhtım operasyonunun desteksiz kalmaması için geri kalan sahanın ise modernizasyonunun gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.