'Teoride değil, uygulamada Endüstri 4.0 zamanı' teması ile 4. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi'yle eş zamanlı olarak 16- 18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi, açılış gününden son gün kapanış saatine kadar hiç bitmeyen bir yoğun ilgiye sahne oldu. 
Üç gün boyunca standlar Türkiye'nin 49 farklı ilinden gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle doldu taştı. Gelen nitelikli ziyaretçi yoğunluğu, katılımcıların yüzünü güldürdü. Katılımcılar, yeni projeler için de çok sayıda anlaşmanın yapıldığını açıkladılar.   


Etkinliğe toplam 22 ülkeden ziyaretçi akın ederken, Endüstri 4.0 alanında gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgi almak isteyen ve bu yeni devrimsel gelişimi kaçırmak istemeyen geleceğin yöneticileri öğrencilerin de etkinlik boyunca stand yetkililerinden bilgi aldıkları gözlemlendi. 


Zirve süresince gerçekleştirilen ve sektörel Endüstri 4.0 uygulamalarının konuşulduğu paneller de dinleyicilerden tam not aldı.  Türkiye'nin sanayideki dijital dönüşüm süreçlerine büyük hizmet eden Zirve'nin kapanış raporu da yayınlandı, içeriğimizden ulaşabilirsiniz.  


Otomotiv, gıda, yiyecek içecek, ambalaj, beyaz eşya, elektrik elektronik, enerji, plastik kauçuk, kimya, kozmetik, demir çelik makina, metal gibi birçok farklı sektördeki inovatif Endüstri 4.0 uygulamalarının ve sağladığı verimliliklerin konuşulduğu paneller süresince tüm ST Endüstri Medya editörleri, konuşmaları an be an haberleştirerek ST Endüstri Medya sitesine taşıdılar. Bu  konuşmaların kısa özetlerine ayrıca Kasım sayımızda da yer verdik.


Sosyal medya hesaplarından da Zirve'deki tüm gelişmeler üç gün boyunca paylaşıldı, böylece etkinlik dijital ortamda da büyük ilgi ile takip edildi. Özetle, bu ilk Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi, her kesimden tam not aldı.  


                ***

İklimlendirme sektöründeki Endüstri 4.0 Uygulamaları ile öne çıkan Demirdöküm'ü fabrika ziyaretimiz kapsamında kapağa taşıdık. 
Keyifli okumalar