Kireç, başta demir çelik olmak üzere şeker fabrikalarından soda fabrikalarına, maden sektöründen inşaata her alanda kullanılıyor. Şeker ve soda sanayi gibi alanlardaki üreticiler kireci kendi kullanımı için harcarken, sanayi tipi kireçler için yüksek teknolojilere yatırım yapan kireç fabrikaları; hem kapasite hem de kalitesiyle söz sahibi hale geliyorlar. Çevre yasa ve yönetmelikleri gereği sektör oyuncuları, yamaç ocağı denilen üretim tipinden kurtulup tümüyle otomasyona bağlı, yüksek verimli, temiz ve enerji tasarruflu üretim için yatırımlarına hız veriyor. 

Kireç üretiminde çok eski ve köklü bir firma olan, bu alanda İstanbul’da imalat yapan tek marka konumundaki Entegre Harç, sönmüş ve sönmemiş olmak üzere iki tip kireç üretimiyle dikkat çekiyor. Sönmüş kireci sanayi ve inşaat kireci olarak iki farklı ürünle piyasaya sunan marka, sönmemiş kireci ise topak kireç, granül kireç ve tarım kireci olarak kullanıcılarına ulaştırıyor. Bu ay kapak konumuzda yer verdiğimiz Entegre Harç, ürün kalitesinde, kullandığı yüksek teknolojilere güveniyor. 
Üretim noktasında bilinen en iyi teknolojilerden birine, Maerz Fırın Teknolojisi ’ne sahip olan marka, ısı ve yakıt konusunda yüksek verim sağlayan fırınlarda yüksek kaliteli ve aynı zamanda çevreye ve insana duyarlı imalat yapıyor. 

Röportajın detaylarına ve kireç konusunda çözüm sunan markaların ürün ve uygulamalarına kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz. *** Kullanım ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüşümü hem çevre hem de ekonomimiz için büyük önem taşıyor. Bu alanda yeni bir yatırıma imza atan AKO Grup, atık lastikleri geri dönüştürerek ekonomiye kazandıracak 30 Milyon dolarlık entegre geri dönüşüm tesisini 2021 yılında hizmete açacak. Alanında Türkiye’nin en büyüğü olacak tesis, Türkiye’nin atık lastiğinin dörtte birini tek başına geri dönüştürecek. 

Temmuz sayımızı, Ağır Sanayi alanında yapılan yatırımlara ve bu alandaki çözümlere, sektöre yön veren isimlerle yapılan röportajlara, sektörün gündemine ulaşmak isteyenler için hazırladık.