Yatay paketleme, dikey paketleme, shrink ambalaj, sarma (stretch), kutulama, etiketleme, doldurma ve kapatma vb. birçok çeşitleri bulunan paketleme/ambalaj makinalarına hatlarında yer veren üreticiler; minimum duruş ile sürekli üretimi, hijyenik, hassas, hızlı ve yüksek performansla sağlıyor. Peki ama nasıl? Günümüz paketleme - ambalaj makina ve hatlarından beklenen şey; her şeyden evvel, insana bağlı hijyenik risk faktörlerini ortadan kaldırması, her zaman aynı formda, aynı miktarda, aynı gramajda, sağlam ve aynı zamanda çok yüksek performans ile üretime imkan vermesidir. Elbette hatlarda insan olmaması demek kontrolün olmaması anlamına gelmiyor. Bu hatların aynı zamanda uzaktan yetkili erişime açık, veri alınabilen, kalite kontrolün en üst seviyede sağlandığı bölümler olması da istenenler arasında. İşte tüm bu istekler için; otomasyon ve robot dünyası hizmet etmeye hazır. 

Yeni sayımızda Endüstri 4.0 ve otomasyon gereklilikleriyle yatırımlarına imza atmış Avşar Maden Suyu’nun tamamen insansız dolum hatlarına yer verdik. Ürünlerini hiç el değmeden şişeleyecek makina ve otomasyon yatırımlarına imza atan Avşar Maden Suyu, saatte 50 bin şişeyi doldurabiliyor. Avşar Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel, “Teknoloji alt yapımızla ürünlerde olabilecek dolum seviyesi, yabancı madde kontrolü, kapak var/yok gibi birçok kalite problemini kontrol cihazları ile inceliyor, bu sayede birçok kalite problemini engelleyebiliyoruz” dedi. Detaylar röportajımızda…

Yeni sayımızda paketleme-ambalaj dünyasına yetkin çalışanları, yüksek kaliteli ürün ve sistemleriyle hizmet veren otomasyon partnerlerinin çözümlerine de yer verdik. 
***
Eylül sayımızda Çoklu Dosya çalışması kapsamında Endüstriyel PC, Endüstriyel İletişim, Emniyet Çözümleri, Kontrolör, Mühendislik Uygulamaları alanındaki yenilikçi çözümleri odağımıza aldık. Yine otomasyon dünyasının üretimi otomatik hale getiren sistemlerine ve uygulamalara ST Otomasyon dergimizin Eylül sayısından ulaşabilirsiniz.