Sürdürülebilir Endüstriyel Tesislerde Yeni Değerleme Yöntemiyle Giderde Yüzde 30 Tasarruf Sürdürülebilir Endüstriyel Tesislerde Yeni Değerleme Yöntemiyle Giderde Yüzde 30 Tasarruf

Siemens AG, üçüncü çeyrekte de kârlı büyüme trendini sürdürdü. Siemens, 3. çeyrekte toplam 113 milyar Euro’luk sipariş alırken, sipariş-satış oranı ile geleceğe son derece hazır olduğunu gösterdi. Şirketin 2024 yılı sonundaki mali büyüme hedefleri olan; yıllık gelirini yüzde 4 ila yüzde 8, Dijital Endüstriler iş kolundaki kâr marjının yüzde 18 ila yüzde 21, Akıllı Altyapılar iş kolundaki kâr marjının ise yüzde 16 ila 17 olarak teyit ettiğini duyurdu. Siemens AG, yılın 3. çeyreğinde gelir rakamını bir önceki döneme göre yüzde 5 artırarak 18.9 milyar Euro’ya yükseltti (Q3 2023: €18.1 milyar). Aldığı siparişler ise yüzde 15 azalarak 19.8 milyar olarak gerçekleşti (Q3 2023: €23.5 milyar). Öte yandan şirketin; Dijital Endüstriler ve Akıllı Altyapılar iş kollarındaki sipariş hacimleri yükseldi. Buna karşılık, Mobilite iş kolundaki büyük çaplı siparişlerin hacmi, Mobilite'nin 2023 yılının 3. çeyreğindeki rekor seviyedeki sipariş alımına kıyasla daha düşük kaldı. 

GELİR VE KAR MARJI YÜKSELDİ

Siemens AG Başkanı ve CEO’su Roland Busch konuyla ilgili şunları söyledi: "Üçüncü çeyrekte kârlı bir şekilde büyüyerek, elektrifikasyon alanındaki yüksek talepten faydalanmaya devam ettik. Bir başka büyüme faktörü de; çeşitli büyük çaplı lisans sözleşmelerine imza atan son derece güçlü endüstriyel yazılım iş kolumuz oldu. Endüstriyel otomasyon iş kolundaki zorluklar devam ediyor. Üçüncü çeyrekteki kârlı büyümemiz, 2024 yıl sonu hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizi teyit ediyor." 

DİJİTAL ENDÜSTRİLERDE YÜZDE 21 ARTIŞ

Dijital Endüstriler iş kolundaki siparişler 3. çeyrekte yüzde 21 artarak 4,5 milyar Euro'ya ulaşırken, yazılım iş kolundaki olağanüstü yüksek sipariş artışı temel olarak lisanslı yazılımlar alanında imzalanan bir dizi büyük sözleşmeden kaynaklandı. Öte yandan, otomasyon iş kollarındaki siparişler, müşterilerde devam eden yüksek stok seviyeleri nedeniyle zorlu bir pazarda bir nebze düşük kaldı. 4,9 milyar Euro seviyesinde gelir neredeyse 2023 yılının 3. çeyreği seviyesinde gerçekleşirken, yazılım sektöründe kaydedilen yüksek gelir, otomasyon sektöründeki düşüşler, olumsuz portföy ve kur çevrim etkileri ile dengelendi. 

EN BÜYÜK SATIŞ ABD’YE YAPILDI

Akıllı Altyapı iş kolunda siparişler, tüm alt iş kollarının büyümeye katkı sunmasıyla birlikte geçen yıla göre yüzde 11 artarak 6 milyar Euro değere ulaştı. Alınan siparişler içerisinde veri merkezleri için imzalanan bir dizi büyük sözleşme ve enerji sektöründeki müşterilerden alınan siparişler yer aldı. Coğrafi bazda en büyük büyüme katkı Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi.

Editör: Haber Merkezi