Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde sunacakları ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi veren Yiğit Akü Lityum ve İleri Pil Teknolojileri Başkanı Özge Özüm Arslan, “Yiğit Akü, endüstriyel alanda kullanılan golf araçları, AGV/AMR, mekik, forklift, transpalet ve istif makinalarında kullanılmak üzere tasarladığı, kurşun asit aküler yerine kullanım ömrü daha uzun olan ve uzun vardiya/yoğun çalışma saatleri boyunca maksimum araç kullanılabilirliği sağlayacak şekilde tasarlanmış kısa sürede şarj edilebilen lityum aküleri ile sektörde öncü firmalara hizmet vermektedir. Bu kapsamda, endüstriyel tip uygulamalara yönelik çözümlerimizi tanıtmayı ve potansiyel iş ortaklıkları geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

YÜZER GES’LER KARBON FİYAT YÜKÜNÜ AZALTACAK YÜZER GES’LER KARBON FİYAT YÜKÜNÜ AZALTACAK

“ÇEVRE DOSTU LİTYUM AKÜLERİMİZ ENERJİ VERİMLİLİĞİ SAĞLIYOR”

Arslan, Yiğit Akü olarak ürettikleri çevre dostu lityum aküler hakkında bilgi vererek ürününün avantajlarını şu sözlerle açıkladı: “Kaynakların hızla tükendiği, iklim değişikliğinin etkilerinin derinden hissedildiği bu dönemde Yiğit Akü’nün çevresel konularda duyarlılığı giderek artmaktadır. Yeşil dönüşüm amacıyla atılan adımlar verimlilik artışı sağlama, piyasalarda rekabetçi olma, yeni istihdam alanları yaratma, katma değeri artırma gibi önemli ekonomik avantajları da beraberinde getirmektedir.  Çevre dostu lityum aküler aynı zamanda kullanıldıkları operasyonlarda enerji ve operasyon verimliliği avantajı da sunmaktadır. Geleneksel kurşun asit akülerle kıyaslandığında sadece şarj süresince harcadığı enerjiye bile bakıldığında dahi kısa süreler boyunca yüksek bir tasarruf sunmaktadır.” 

“İGA’NIN YENİŞ DÖNÜŞÜM PROJESİNDE YER ALDIK”

Son dönemde yer aldıkları projenin detaylarını anlatan Arslan, projenin çıktılarını da paylaştı. Arslan, “İGA’da hayata geçirilen Yeşil Dönüşüm Projesi ile, karbon emisyonunu azaltma çalışmaları çerçevesinde 2023 Ocak ayında iklim değişikliğiyle mücadele için yolcuların uçuş kapılarına daha hızlı ve konforlu şekilde ulaşmalarını sağlayan 70 adet golf aracının lityum akü dönüşümü tamamlandı. Doğru şarj yöntemi ile düşük şarj seviyelerinde bile tam kapasite imkanı sunularak %100 yolcu memnuniyeti sağlandı. Değişim öncesi aracın, tam şarj ile maksimum 8 saat kullanım imkanı varken dönüşüm sonrası tam şarj ile ortalama 60 saat operasyonel kullanım imkanı sunuldu. Kurşun asit bataryalar 10 saatte tam şarj edilebiliyorken Lityum batarya dönüşümü sonrasında maksimum 2,5 saatte tam şarj edilerek %100 verimli operasyon imkanı sunuldu. Ayrıca dönüşüm ile daha yüksek performanslı lityum aküler tercih edildiği için yeni yatırım planları da yaklaşık 20 adet ilave araç ihtiyacı rafa kaldırıldı.  Kurşun asit akülerin şarjı ve kullanımı esnasında açığa çıkan zehirli gaz salınımının önüne geçerek insan sağlığını olumsuz etkilenmesi engellendi. Dönüşüm ile sarf malzeme maliyeti, servis bakım maliyeti, elektrik maliyeti, şarj maliyeti, operasyonel maliyet gibi hem ekonomik hem çevresel yönden fayda sağlandı” dedi. 

“ENERJİ DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİMİZLE HİZMET VERECEĞİZ” 

Yiğit Akü her zaman CO2 emisyonunun azaltılması için daha yeni ve çevreci çözümler geliştirmeyi amaçlamaktadır” diyerek yeni dönem hedef ve projeleri hakkında bilgi veren Arslan, “Dünyada enerji üretimi, enerjinin aktarılması ve depolanması konusu, gelişen teknoloji ve sürdürülebilirlik politikalarının uygulanmaya başlamasıyla yeniden ele alınmaktadır. Başta AB olmak üzere Yiğit Akü olarak ihracat yaptığımız ülkelerin çoğunluğunda yeni düzenlemeler hazırlanmaktadır. Yeşil Mutabakat ile iklim nötr bir kıta olmayı hedefleyen Avrupa Birliği aynı zamanda iklim değişikliğinin tüm dünyada hissedildiği bu süreçten rekabetçiliğini ve küresel güç konumunu korumayı amaçlamaktadır. Yiğit Akü’nün yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları yönetimindeki ürün çeşitliliği, hemen hemen her endüstri koluna yönelik tasarımları tüketici ile buluşmaktadır. Yeni dönemde yüksek kapasiteli enerji depolama çözümleri ile hizmet vermeye ve ürünlerimizi birçok farklı ülkede son kullanıcı ile buluşturmaya başlayacağız” dedi.