Kalyon Karapınar GES'te Enerji Verimliliğini Artıracak Kalyon Karapınar GES'te Enerji Verimliliğini Artıracak

Yaşanılan her doğal afet sonrası kaybettiklerimizi yeniden yaşama kazandırabilmek için kazanım sağlayacak projelere ağırlık verebiliriz. Yitirilen her ağaç için bir fidan dikerek geleceğin ormanlarını yeniden doğaya dahil edebiliriz.

 Uludağ Elektrik, Yeşil Dönüşüm Ormanları projesi kapsamında Çanakkale’nin Kemel Köyü’ne bin adet fidan dikti. Proje Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirildi. Etkinliğe yöneticiler, çalışanlar ayrıca çok sayıda gönüllü öğrencide katılım sağladı.

Küresel ısınma sonucu yaşanan iklim krizinin yansıması olarak geçen her yıla oranla doğal kaynaklar daha fazla tükeniyor. Üst seviyeye çıkan sıcaklıklar sonucu çok fazla buzul eriyor ayrıca yaz mevsimlerindeki orman yangınları sonucu çok fazla oksijen kaynağımızı kaybediyoruz.  Uludağ Elektrik, yaşanabilir bir dünya için Yeşil Dönüşüm Ormanları projesi kapsamında yılda bin fidanı doğayla buluşturdu.

365 GÜNDE 1000 AĞAÇ

Projeye dair değerlendirmelerde bulunan Uludağ Enerji CEO’su Sinan Ökten şunları dile getirdi; “Uludağ Enerji Grubu olarak ülkemize yarar sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi şirket politikamız haline getirdik. Dünyayı doğayı korumak adına birçok proje gerçekleştiriyoruz. Dijitalleşme çalışmalarımız sayesinde kâğıt tüketimimizi minimuma indirdik. Ama yine de belirli miktarlarda kâğıt tüketimimiz oluyor ve bu da yılda yaklaşık 1.000 adet ağaca denk geliyor. Biz de her yıl kullandığımız kaynağı tekrar doğaya ulaştırıyoruz. Kâğıt tüketimimizi sıfıra düşürene dek dijitalleşme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kâğıt kullanımı sıfırlarsak bile fidan dikim etkinliğimize devam edeceğiz” dedi.

“Doğal kaynakları korumayı görev edindik”

Uludağ Elektriğin 4 yıl önce başlattığı Yeşil Dönüşüm Projesi ile Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde fidan dikimi sayesinde daha fazla yeşil alana ulaşıldı. Projelerde devamlılık sağlayacaklarını dile getiren Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan  Arslan ise, “Uludağ Elektrik olarak yıllardır doğal kaynakları korumayı bir görev ediniyor, pek çok sosyal proje üretiyoruz. Bu doğrultuda geçmişte başlattığımız bir dijitalleşme projemiz vardı. Amacımız müşterilerimize ilettiğimiz faturalar ve abonelik işlemleri için imzalanan evrakların sıfırlanmasıydı. Tükettiğimiz kâğıt miktarını dengelemek için başlattığımız projemiz sayesinde bugüne kadar 4.000 fidan dikimi gerçekleştirdik. Yangın sonrasında da bu kampanyayı Çanakkale bölgesinde yürütelim daha kıymetli olur diye düşündük. Hızlı bir şekilde doğayı eski görünümüne kavuşturmak için bölgede 1.000 adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Böylelikle toplam 5.000 fidana ulaşmış olduk. Bunu her yıl düzenli olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Asıl gayemiz bir yandan kâğıt tasarrufunu sağlarken, diğer yandan da dijitalleşme yolunda adımlar atmak. Şu anda 1.7 milyonu aşkın abonemiz de elektronik fatura alıyor. Elektronik fatura alan müşterilerimizin katkısı karşılığında biz de bu tarz projelere ciddi destek veriyoruz” dedi.

Editör: Semra Çakmak