Bunu iyi bilmemize karşın önemli bir yenilikle karşılaştığımızda şaşırmadan da edemiyoruz.

Bu durumu bir kez daha Siemens’in yeni sürücüsünün lansmanında yaşadım. Sevgili Hakan Mavruk, Mehmet Yılmaz ve arkadaşlarının tanıttıkları gelişmiş özellikler tüm dinleyenlerde aynı sürpriz etkisini yarattı. Bunda anlatılanlar kadar lansman farkı da önemli rol oynadı. Bakın neler konuştular:

- Yeni sürücü daha zorlu yükler için ek kalkış momenti sağlayabiliyor. Bilindiği gibi elektrik motorunun içten yanmalı motorlara karşı üstünlüklerinden biri yük altında kalkabilmesidir (marş motoruna gerek bulunmaz). Süper tork modu denilen fonksiyon motorun potansiyelinden maksimum düzeyde yararlanma olanağı sunuyor.

- Pompaları tıkanmamaları için başlangıçta bir süre ters yönde döndürmek yararlı oluyor. Yeni sürücü bu fonksiyonu hazır halde müşterilerle buluşuyor.

- Pompa uygulamalarında bir başka sorun kavitasyon. Hız ve basınç değişmelerine bağlı oluşan, performansı, ömrü kısaltan, titreşime, gürültüye yol açan kavitasyon pompa giriş basıncı referans alınarak azaltılabiliyor. Yeni ürün bunu doğuştan yapıyor.

- Motor donmasın diye ısıtıcı kullanmak geçmişte kalmış. Şimdi belli bir frekansta döndürüp sıcaklığın aşırı düşmesinin önüne geçmek gibi mühendisçe bir çözüm var.

- Nemli ortamlarda motor sargılarındaki yoğuşmayı engellemek için yeni sürücü motoru DC akım ile ısıtıyor ve bu sorunun kökünden hallediliyor.

- Bazen şebekelerde milisaniye mertebesinde güç yoklukları oluşur. Bu çok kısa süreli gerilim dipleri artık dönmekte olan yükten enerji alarak etkisizleştiriliyor.

- Hızlı duruşlar için frenleme direnci kullanmak demode olmuş. Küçük güçlerde enerjiyi motor sargısı üzerinde harcamak gibi yalın bir seçeneğimiz var.

- Enerji verimliliği artık herkesin birinci gündem maddesi oldu. Verimlilik için uyguladığımız yöntemlerden biri de uyku modu denilen yük yokken güç harcamama durumu. Gerekmediğinde motorun akım çektirmeyen bu özellik şişkin faturaların panzehiri.

- Aynı sistemde üç adede kadar çalışan fan veya pompayı PID ile kontrol etme olanağı bulunuyor. Sürücü tek bir motora bağlı olarak sistemi dengelerken diğer iki motor ihtiyaca göre devreye girip çıkmakta.

Günümüz cihazlarından beklenenler arasında fonksiyonlar kadar önemli olan bir diğer konu da kolay kullanılabilirlik. Bu konudaki beklentiler o kadar yükseldi ki, eğer bir cihaz kolay kullanılabilir değil ise “bozuk” kategorisine giriyor. Siemens bu konuya da özen göstermiş, kurulum ve devreye alma çok sadeleşmiş. Bir farklı konu da garanti; yeni ürün iki yıllık garanti ile kullanıcılara büyük avantaj sunuyor.

Türkiye sürücü pazarı 55 markanın kıyasıya rekabet ettiği tam anlamıyla fragmante bir market. Böylesi bir markete yeni bir ürün lanse ediyorsanız işlevlerinden fiyatına, kullanıcı dostu olmaktan garanti süresine kadar her konuda daha yüksek değer sunmak zorundasınız.

Üstelik bütün bunları kar ederek yapabilmelisiniz. Asıl tebrik edilmesi gereken de bu koşullarda kar edilebiliyor olması. Artık yeni bir dünyadayız…