Üretimden veri toplayarak onu anlamlı bilgilere dönüştüren, sonra bu bilgilerden yararlanarak üretimdeki dar boğazları tespit eden firmalar için tek yapılması gereken şey, bu dar boğazların nasıl ortadan kaldırılacağına ilişkin küçük dokunuşlar oluyor. Böylece istenmeyen duruşların önüne geçilerek üretimin zamanında yapılması ve nihai ürünlerin müşteriye zamanında ulaştırılması da mümkün hale geliyor. Hatta ön kestirimci sistemler ile daha arıza meydana gelmeden ne zaman sistemin arıza verebileceğini ön görerek gerekli tedariği çok önceden yapmak, sistemin işletme için en uygun zamanda durdurularak problemlerin önüne geçmek de günümüz teknolojisinde yapay zeka algoritmaları ile mümkün hale geliyor.

Bu ay kapak konumuz olan TEMİZLİK - HİJYEN VE KOZMETİK alanında da bu tür uygulamalar birer birer hayata geçiyor. Bu ay konuğumuz olan SAPRO’nun Genel
Müdür Yardımcısı & İcra Kurulu Başkanı Murat Gönül, fabrikalarında devreye aldıkları Endüstri 4.0 projeleri ile üretim verimliliğini anlık takip edebildiklerini söyleyerek, “Yapay zeka çalışmalarımızla hatlarımızdaki duruş verilerini topladık ve hattın duruş yaşanmadan uyarı vermesini sağladık. Böylece kayıpları, duruş ve hataları minimum seviyeye indirdik” dedi. Hem süreçlerini dijitalleştirdiklerini hem de tüm hatta bulunan makinaların haberleştiği, veri oluşturduğu yapay zeka çalışmalarına başladıklarını kaydeden Murat Gönül, tüm hareketlerin otomasyona bağlı olduğu projelerinden bahsetti. Detaylar kapak röportajımızda..

Bu ay kapak bölümü dışında da yakın dönem teknolojilerini ele aldığımız bolca içeriğe sahip bir dergi hazırladık.

Yine Endüstri 4.0 dünyasına yön veren üreticilerin bilgi dağarcığınızı geliştirecek yenilikçi ürün, çözüm ve uygulamalarına yer verdik.

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler...