5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi Zirvesi, 2. Endüstri 4.0 Uygulamaları ile eş zamanlı olarak 1-3 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy’de gerçekleştirildi. 
 Üç gün süren organizasyon esnasında katılımcı firmaların birçoğu yatırım potansiyeli olan firmalarla tanışırken, B2B görüşmelerde de 6 ülkeden 50’nin üzerinde fabrika temsil edildi. Sektör temsilcileri, fabrikalarına robot almak, sistemlerine robot entegre etmek ya da revizyon çalışmaları yapmak isteyen yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. Bunun yanı sıra Zirvede ziyaretçilerini daha iyi ağırlayabilmek, daha fazla ürün-çözüm sergileyebilmek amacıyla standını büyütmek isteyen birçok firma oldu. Sektörlerin masaya yatırıldığı, uygulama örneklerinin anlatıldığı panellerde, sektör temsilcileri sunum yapmaktan ziyade somut verileri, proje çıktılarını anlattılar, sektördeki sorunları paylaştılar ve izleyicilerden gelen soruları detaylı olarak yanıtladılar. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde üretimin bugünü, yarını, trendleri, sorunları, uygulama örnekleri ele alındı. ST Endüstri Radyo ise, uzman konuklarıyla üç gün boyunca her iki Zirve’nin de atmosferini canlı ve anlık olarak dinleyicilerine aktardı.
• • • 
Sözün özü çok sayıda katılımcı firmanın yeni iş bağlantıları kurduğu, sektördeki güncel teknolojilerin sergilendiği, yeni uygulamaların ilk kez görücüye çıktığı, yatırımların konuşulduğu, çözümlerin paylaşıldığı ve fikir alışverişinde bulunulduğu verimli bir Zirve’yi daha tamamladık. Zirveleri daha da geliştirmek, iyileştirmek ve yenilikler katarak hep birlikte büyümek için yapıcı eleştirilere, önerilere ve geribildirimlere her zaman açık olduğumuzu belirtmek isterim. Tedarikçilerimizin, iş ortaklarımızın ve diğer bütün paydaşlarımızın katkıları ve destekleriyle her zaman daha da iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle ilk kurulumdan başlayarak panelden sergi alanına ve son taşınma işlemine kadar emeği geçen, ter döken ve koşturan herkese teşekkür ederiz.
• • •
Panellerde konuşulanların özetlerini “Zirvenin Ardından” sayfalarımızda okuyabilirsiniz. Bu ayki kapak konumuz elektrik/elektronik endüstrisi kapsamında, Türkiye’de transformatör üretiminde endüstriyel robotları ilk kullanan firma olan Ankara merkezli Astor A.Ş. röportajımız var.  Ayrıca robot üreticileri, entegratör firmalar ve ekipman tedarikçileri ile ilgili son haberleri, röportajları ve makaleleri bulabilirsiniz.

Keyifli okumalar dilerim…