Bu yıl ilk kez Anadolu Yakası’na taşınan ve 5-7 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul Tuzla’da düzenlenen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, pandeminin etkisine rağmen öncesindeki endişeleri ve soru işaretleri ortadan kaldıran yoğun bir ziyaretçi ilgisiyle tamamlandı. Gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları ve Zirve öncesinde yapılan hummalı hazırlıklar, gelen olumlu geribildirimler ve başarılı geçen üç günün sonunda emeklerin karşılığının alındığının bir göstergesi oldu. Günün sonunda “Üreten Türkiye, Zirveleri özlemiş” dedirtti. Aldığımız geri dönüşler neticesinde, geliştirilmesi gereken noktalarla birlikte daha da iyi bir etkinlik için gelecek yıl 4-6 Ekim 2022 tarihini şimdiden ajandanıza not etmenizi öneririm.

Kısaca Zirve ile ilgili verilere baktığımızda ise, karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor: Yoğun ilgi gören organizasyonun sergi alanında, 122 katılımcı firmanın standında yer alan uygulama örnekleri 10 bin 598 kişi tarafından ziyaret edildi. Zirve alanında ise 57 panel gerçekleşti. 115 konuşmacının sunumları, fiziki ve online olarak toplamda 51 bin 321 kez izlendi. 115 konuşmacının katıldığı paneller iki farklı salonda gerçekleşirken, dinleyicilerin yoğun ilgisi 3 gün boyunca sürdü. Paneller aynı zamanda Zirvelerin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından da ilk kez canlı olarak yayınlandı. 6. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergi ile ilgili ayrıntıları, “Zirve’nin Ardından” bölümümüzde okuyabilirsiniz.

***

Kasım sayımızda, kapak bölümümüzde Erdem Metal & Tarım Makinaları firmasını inceledik. Firmanın Üretim Sorumlusu Özer Erdem, kaynaklı imalatta robot yatırımı ile elde ettikleri kazanımları ve yatırımın avantajlarını anlattı. Özer Erdem ayrıca, söz konusu süreçte Cloos Türkiye ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin ayrıntılarını paylaştı.

Bu ay gene robotik sektörüne yön veren firmaların güncel ürün ve çözümlerini, teknolojilerinden son gelişmeleri sayfalarımıza taşıdık.

Sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle... Keyifli okumalar...