Her projenin kendine özgü olduğunun bilinciyle, her müşterinin özel gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmış sistemler kuran Nilus Mühendislik, son olarak Türkiye’nin en büyük beyaz eşya üreticisi ve dünya markası müşterisinin buzdolabı fabrikasının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen bir taşlama konveyörü projesine odaklandı.

PROJE SAYESİNDE ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETTİ

Kompresör içerisinde bulunan bir parçanın taşlanması için etkili, verimli ve hızlı bir çözüm sunmak adına saha ziyaretleriyle müşteri ihtiyaçlarını anlayıp projeyi doğru bir şekilde planlayan Nilus Mühendislik, makinada taşlama konveyörü ile haberleşmesini sağlamak amacıyla modern sensörler ve iletişim protokolleri kullandı. Bu sayede, transfer prosesi otomasyonunu sağlayıp işlemi daha verimli hale getirdi. Buzdolabı fabrikası, imal ettiği makina sayesinde birçok alanda tasarruf etmenin yanı sıra üretim kapasitesini de genişletti.

KÜRESEL OTOMOTİV ZİNCİRİNİN OTOMASYON İHTİYACI KÜRESEL OTOMOTİV ZİNCİRİNİN OTOMASYON İHTİYACI

Endüstri Medya Yazı İşleri Müdürü Murat Tanık, Nilus Mühendislik Makine Mühendisi Ömer Muratlı ve Robotik Otomasyon Mühendisi Mehmet Akif Aytekin ile başarılı beyaz eşya sektörü projesinin detaylarını konuştu.

Nilus Mühendislik Makine Mühendisi Ömer Muratlı: Projemizin sonuçları oldukça başarılı oldu. Buzdolabı fabrikası, imal ettiğimiz makine sayesinde birçok alanda tasarruf etmenin yanı sıra üretim kapasitesini de genişletti.

MODERN SENSÖRLER VE İLETİŞİM PROTOKOLLERİ KULLANILDI

Ömer Muratlı projelerine ilişkin olarak şöyle konuştu: "Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz projemiz, Türkiye’nin en büyük beyaz eşya üreticisi ve dünya markası müşterimizin buzdolabı fabrikasının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen bir taşlama konveyörü üzerine odaklandı. Temel hedefimiz, kompresör içerisinde bulunan bir parçanın taşlanması için etkili ve verimli bir çözüm sunmaktı. Ayrıca, bu işlemin müşterinin belirlediği süre içerisinde gerçekleştirilmesi de büyük önem taşıyordu. Süreçte ilk adım olarak, saha ziyaretleri gerçekleştirerek fabrikadaki operatörlerle yakın temas halinde olduk. Her projemizde olduğu gibi gerçekleştirdiğimiz saha ziyaretleri, müşteri ihtiyaçlarını anlamamızı ve projeyi doğru bir şekilde planlamamızı sağladı. Süreç boyunca operatörlerle iletişimimizi sürdürdük ve aldığımız geri bildirimler doğrultusunda tasarımı şekillendirdik." 

209877202 L Normal NoneGeliştirdikleri makineye, güncel teknolojiyi entegre etmeye özel bir önem verdiklerini söyleyen Ömer Muratlı, "Taşlama konveyörü ile haberleşmesini sağlamak amacıyla modern sensörler ve iletişim protokolleri kullandık. Bu sayede, transfer prosesi otomasyonunu sağladık ve işlemi daha verimli hale getirdik. Projemizin sonuçları oldukça başarılı oldu. Buzdolabı fabrikası, imal ettiğimiz makine sayesinde birçok alanda tasarruf etmenin yanı sıra üretim kapasitesini de genişletti. Bu başarı, müşteri odaklı yaklaşımımızın ve güncel teknoloji entegrasyonunun bir sonucudur." dedi.

PROJEYLE FİRMA VERİMLİLİĞİ VE ÜRÜN KALİTESİ ARTIRILDI

Robotik Otomasyon Mühendisi Mehmet Akif Aytekin: Proje sonunda firma verimliliğini ve ürün kalitesini yüksek oranda artırdı ve iki taraf da en baştaki temel amacına ulaşmış oldu.

Robotik Otomasyon Mühendisi Mehmet Akif Aytekin ise şu bilgileri paylaştı: "Proje temelde robot, kamera, otomasyon ve servo sistemlerinden oluşuyor. Uygulama genel olarak hareketli bir noktadan bir parçanın endüstriyel robot ile alınıp konveyör üzerindeki hareketli bir tablaya bırakılması. Sahada hem müşteri taleplerini dinledik hem de sahadan almamız gereken dataları aldık. Daha sonra tasarım mühendisimiz proje tasarımını tamamladı. Tamamlanan bu tasarımı alıp simülasyon hazırlayarak müşteriye sunum yaptık. Bu aşamada müşteri isteklerini ne kadar doğru anlatırsa devreye alınma aşaması ve daha sonra uygulamanın çalışması da o kadar kolay oluyor aslında. Projede artık müşteride ve bizde soru işareti kalmadığında malzeme tedariği ve imalat sürecine başladık. Bu süreçler devam ederken otomasyon, robot ve kamera yazılımlarımız üzerine çalışıp temel algoritmalarımızı oluşturduk ve sahada devreye alma aşamasına uygun hale geldik. Son olarak ekipçe elektrik, mekanik kurulumu süreçlerini müşteri sahasında tamamlayıp testlerimizi yaptık ve projeyi tamamladık. Proje sonunda firma verimliliğini ve ürün kalitesini yüksek oranda artırdı ve iki taraf da en baştaki temel amacına ulaşmış oldu."