Türkiye’nin otomasyonu, sanayinin dijital dönüşümünü konuştuğu bir dönemde patlak veren pandemi ve pandemi kaynaklı kriz, sektörde adeta ezberlerin bozulmasına neden olmuş, pazarda değişen taleplere daha esnek, daha çevik yanıt verebilmenin gerekliliğini gözler önüne sermişti. Hemen hemen her sektörde faaliyet gösteren firmaların stratejilerini güncellemek, yol planlarını revize etmek zorunda kaldığı süreç, sürdürülebilir ve kesintisiz bir üretim yapmak için mümkün olduğu kadar insan faktöründen bağımsız olmanın önemini açıkça gösterdi. Çünkü bu süreçte, robotlara, robotik teknolojilere yatırım yapan, süreçlerini otomatik hale getiren, dijital dönüşüme yönelik adımlar atan sektörler, üretimlerine ara vermeden faaliyetlerine devam edebildi. Yatırımlarını erteleyenler ise, üretimlerine ara vermekten tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklara kadar birçok sorunla mücadele etmek durumunda kaldı.

***

Bugüne geldiğimizde, Türkiye sanayisinin üretici firmalarının pandemi kaynaklı krizin devam ettiği gerçeğinden hareketle, gelecekte yapmayı planladıkları robot, otomasyon ve Endüstri 4.0 yatırımlarını öne çektiklerini görüyoruz. Bu durum üreticileri, her zaman yanlarında olacak, yaptığı işin arkasında duracak doğru “iş ortağı” ya da “çözüm ortağı” arayışına yöneltti. Hiç kuşkusuz bu arayışın ilacı, geçen yıl kısıtlamalardan dolayı gerçekleştirilemeyen sektörel fuarları ziyaret etmek.
Bu kapsamda Endüstri Medya Grup şirketlerinden ST Alternatif Fuarcılık, “Robot yatırımı yapmayın, Robot Yatırımları Zirvesi’ni bekleyin!” mottosuyla Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin 6.’sını düzenliyor. Bu yıl İstanbul Anadolu Yakası’na taşınan Zirve, 5-7 Ekim 2021 tarihlerinde “Sanayinin Altın Üçgeni” olarak tabir edilen Tuzla’daki Viaport Marina Expo Center’da gerçekleştirilecek. Üretim tesisine robot yatırımı yapmayı planlayanlar, üretimlerine robot entegre etmek isteyenler için gene en doğru adres, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ile eşzamanlı olarak düzenlenecek Robot Yatırımları Zirvesi olacak.

Tüm okuyucularımızı; konvansiyonel endüstriyel robotlardan cobotlara, AGV’lerden AMR’lere, robot çevre birimlerinden tutucu sistemlerine ve takım değiştiricilere kadar robotik teknolojilere dair her şeyi görmek, sektörün bugünü ve geleceğiyle buluşmak üzere İstanbul Tuzla’ya davet ediyoruz.

5-7 Ekim’de, “Zirve”de görüşmek dileğiyle...