Yaptığı yatırımlarla ham madde girişinden, ürün çıkışına kadar tüm süreçlerde kaliteden asla taviz vermeyecek şekilde üretim gerçekleştiren otomotiv yan sanayi imalatçıları, son teknolojik makina parkuruna sahip üretim hatları sayesinde üretim hızını artırıyor. Böylece müşterilerine verdiği terminlerde yüzde 100 uyumluluk sağlıyor. Bu ay kapak çalışmamız kapsamında konuk ettiğimiz ve ürün gamında; uzamalı konteyner taşıyıcı, ISO tank konteyner taşıyıcı yarı römork, araçüstü damper kasa, hooklift, damper dorse, iş makinası taşıyıcı, 13,60 açık kasa treyler, liman içi konteyner taşıyıcı treyler, konteyner taşıma dorsesi, hurda damper treyleri bulunan Star Yağcılar Treyler İmalat Sanayi, kaliteye yaptığı büyük yatırım ile sistemli bir izlenebilirlik sağlamış. Ham madde girişinden, ürün çıkışına kadar tüm süreçlerde kaliteden asla taviz vermeyecek şekilde üretim gerçekleştiren Star Yağcılar Treyler’in İmalat Sanayi CEO’su ve Genel Müdürü Hüseyin Yağcı, “Son teknolojik makina parkurumuz sayesinde, üretim hatlarında, çapaksız kesim makinaları kullanıyoruz. Üretimlerimizde çapak temizliği prosesi olmadığından, üretim hızımız artıyor. Bu da müşterilerimize verdiğimiz terminlerde yüzde 100 uyumluluk sergiliyor” dedi. Hüseyin Yağcı, devreye aldıkları robot yatırımıyla birlikte kaynak süreçlerinde iş sağlığı ve güvenliğinden kaynak kalitesine kadar önemli avantajlar sağladıklarını, en büyük katkı olarak da yatırımlarla üretim verimliliğini ve kalitesini artırdıklarını vurguladı. Detaylar kapak röportajımızda..

Bu ay kapak bölümü için ayrıca görüştüğümüz ve 12 milyon jant üretim kapasitesiyle Türkiye ekonomisine katma değer yaratan Maxion İnci Jant Grubu’nun Genel Müdürü Ali Altınkaya, “Sürekli artan küresel rekabetçiliğimizi, ihracat başarımızı, verimliliğimizi ve teknolojideki liderliğimizi büyük ölçüde robot yatırımlarımız, dijital
dönüşümümüz ve OPEX çalışmalarımızdaki başarımıza borçluyuz. Hedefimiz iş süreçlerinde hata oranını sıfıra indirmek, üretimi artırmak ve verimliliği sürdürülebilir kılmak, iş sürecini etkileyen faktörleri bulmak, hızlı iyileştirme sağlamak ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak” dedi.

***

Gelelim makina sektörünün gündemine.. Makina İhracatçıları Birliği (MAİB) yılın ilk 9 ayında, makina ihracatının 11,9 milyar dolar olduğunu açıkladı. İhracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 düşen sektör, Eylül ayı özelinde 2019 performansını yüzde 5,7 artırdı. Makina İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu mesajında, “Kapasitelerimizin üçte biri hâlâ boşta ve ölçek sorunumuz sürerken Doğu makinalarının ülkemizdeki paylarını olmadık ölçüde artırması ve bir nevi işgal altında kalmamız, üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir vakadır. Makina sanayimize sahip çıkılması mecburiyetini herkese tekrar hatırlatmak isteriz.” dedi.

***

Aralık sayımızda da sektöre hız, kalite ve verimlilik katan makina aksamı markalarının yenilikçi çözümleriyle dopdolu bir içerikle daha karşınızdayız.