Metal endüstrisi zor, kısmen aşırı çalışma koşullarında en küçük ayrıntıdan en üst performansa kadar mükemmellik gerektiriyor. Robotlar, metal işleme endüstrisinin zor koşullarına adapte oluyor. Dökümhane ve sıcak haddehane uygulamalarında, sıcak dövme presi gibi preslerde robotlardan yararlanmak işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından da son derece önem taşıyor.

Ayrıca robotların tüm sektörlerde olduğu gibi metal işlemede de kalite ve hassasiyet konularında öne çıktığını söyleyebiliriz.

Metal işlemede robotların temel çalışma alanlarına baktığımızda ise, delme, frezeleme, kesme, şekillendirme, taşlama, zımparalama, polisaj ve bükme gibi işlemlerin bulunduğunu görüyoruz. Bununla birlikte endüstriyel robotlar kaynaklama, montaj, makina besleme ve boşaltma gibi işlemlerde de kullanılıyor.

Kapak konumuz olarak işlediğimiz metal işleme sektörünün önemli bir fuarı önümüzdeki aylarda düzenlenecek. Fuarda Türkiye’yi 50’den fazla yerli markanın temsil edeceği açıklandı. 16-21 Eylül 2019 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirilecek EMO Hannover, “Geleceğin üretimine yön veren akıllı teknolojiler” sloganıyla kapılarını açacak ve akıllı fabrikalar için akıllı teknolojiler konusuna odaklanacak. Endüstri 4.0’ın tüm yönlerine dikkat çekilmesi amacıyla fuarın farklı etkinliklerinde IoT konusuna yer verilecek.

Bu ayki kapak konumuz metal işleme endüstrisi kapsamında fabrika ziyaretimizi ve sektör temsilcileriyle yaptığımız röportajları okuyabilirsiniz. Dosya konumuz robot emniyet çözümleri çerçevesinde sektörün önde gelen firmalarının sundukları hizmetleri, çözümleri ve müşterilerine sundukları katma değerli ürünleri sayfalarımıza taşıdık. Ayrıca yine bu sayımızda Yaskawa Europe GmbH Avrupa Pazarlama Direktörü Armin Schlenk ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Keyifli okumalar dilerim…