Hayatımızın her alanında önemli bir yere sahip olan teknoloji, endüstride de kendini açıkça gösteriyor. Bu bağlamda her geçen gün yeni ve inovatif çözümler sektörlerde kullanılıyor. Diğer sektörlere göre depolama çözümleri alanında farklı bir süreç izleyen kimya ve kozmetik sektörü, özellikle yenilikçi raf sistemlerinden ve endüstriyel etiketleme teknolojilerinden çokça yararlanıyor.  

Bu ay kimya ve kozmetik sektörünü dergimizin kapağına taşıdık. Sektörün önem açısından ilk sıraya aldığı konu, belli raf ömrü olan ürünleri sipariş noktasına zamanında ve sağlıklı bir şekilde ulaştırarak ürünün tüketiciyle doğru zamanda buluşturulmasını sağlamak. Bu nedenle özellikle zamanlama ve insan sağlığına verilen önem her aşamada karşımıza çıkıyor.

Kapak konumuz kapsamında kozmetik sektörünün önde gelen üreticilerinden Hobi Kozmetik Fabrika Direktörü Özgür Tatlıcı ile bir röportaj gerçekleştirdik. Deposunda WMS (Warehouse Management System) ile izlenebilirliği sağladıklarını belirten Tatlıcı, söz konusu sistemin depolarında sağladığı avantajları, depo alanları için gerçekleştirdikleri yatırımları ve detayları anlattı.

Ürün ve Sistemler sayfamızda ise, RFID teknolojileri, AGV/Otonom Taşıma Araçları, Otomatik Taşıma Sistemleri, Giyilebilir Teknolojiler, Sensör, Ölçüm ve Tartım Sistemleri gibi sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri vitrine çıkardık.

Mayıs sayımızı keyifle okumanızı dileriz.